Kurti i gatshëm që në Ohër të nënshkruajë marrëveshjen për normalizim me Serbinë

0
71

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti ka pritur sot në takim Përfaqësuesin e Posaçëm të Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajcak.

Në takim u diskutua për përgatitjen e takimit të nivelit të lartë të caktuar për datën 18 mars në Ohër të Maqedonisë së Veriut.

Sipas një njoftimi të ZKM-së, kryeministri Kurti ka theksuar gatishmërinë e tij dhe të Qeverisë që të jetë një palë konstruktive, e përgjegjshme dhe e përkushtuar në parimet e demokracisë liberale e të vlerave të Bashkimit Evropian.

“Në këtë frymë, ai gjithashtu shprehu pritshmërinë e tij që Bashkimi Evropian të punojë në drejtim të përmbylljes së suksesshme të procesit të Marrëveshjes për Normalizim përmes nënshkrimit zyrtar të saj në takimin e radhës.”, thuhet në njoftim.

Kosova dhe Serbia u pajtuan më 27 shkurt për përmbajtjen e propozimit evropian. Diskutimet po zhvillohen për planin e implementimit të tij.

Leave a Reply