Pse nuk “guxojmë” të shndërrohemi në antiamerikan?

Javëve të fundit, në mediet tona sociale (portale e tv-t nacionale) është evdiente se është duke u rritur një frymë do thoja...

De-eskalimi i situatës në veri të Kosovës është krejtësisht në dorë të ndërkombëtarëve

De-eskalimi i situatës në veri të Kosovës është krejtësisht në dorë të ndërkombëtarëve. Ata duhet t’u drejtohen serbeve atje e t’u thonë...

Serbia në “flakën” e protestave! (Durimi ynë do të arrijë më shumë sesa forca...

Me qindra mijëra serb në këto momente po protestojnê në Serbi kundër (si po thotë opozita)"diktaturës dhe autoritarizmit të Aleksandër Vuçiqit", i...

Hapësirat publike po uzurpohen në mënyrë të hapur në qytetin e Prizrenit

Eshtë shqetësues fakti, se si hapsirat publike po uzurpohen në mënyrë të hapur, në qytetin e Prizrenit, dhe ky turp i madh...

Shteti i Kosovës, duhet të mbahet shumë vigjilent ndaj “mësymjeve” mashtruese të Kishes Ortodokse...

Apel për historianët profesionist të mesjetës, të cilët me argumente dhe fakte historike duhet të dematojnë tendencat e reja RUSOFILE për "pronësinë"...

Rreziku real nga agresioni ushtarak i Serbisë!

Shkaqet e moszbatimit të marrëveshjeve nga ana e Serbisë tashmë janë të qarta. Ajo, pra Serbia nuk është e kënaqur vetëm me...

Nepotizmi, klientelizmi dhe kapja e institucioneve publike: Realiteti i trishtueshëm i qeverisë së “shpresës”

Në të kaluarën e re, premtimet e rëndësishme të qeverisë së "shpresës" për depolitizimin dhe rivendosjen e integritetit në institucionet publike kishin...

Kosova në munges të një Johnsoni që motivohet nga çerçillët e UÇK-së që gjenden...

Nën “sinfonin” e cicërimave të zogjve, këtu në kasollën time, larg zhurmës së makinave dhe idiotëve në rritje të regjimit, duke lexuar...

Kryeminister Edi Rama, Ukraina e Kosova nuk janë dy kombe”!

Teoritë (një thes i tërë) kryesore perëndimore mbi kombin, na dëshmojnë se kultura, (mitet, gjuha, mentaliteti, etnopsikologjia, territori,..etj.) dhe shteti, si krijesa...

Reagon psikologu Kastrati: Këndvështrimi im psikologjik për rastin e videos virale ndaj Hoxhës nga...

Sipas opinionit tim theksoj se besytnitë, dogmat, mediokritetet, dijet e varfëruara e të deformuara nën ndikimin e besimeve mistike nga tabutë dhe...