Tërhiqeni lëkurën e dorës, do të zbuloni diçka të madhe për shëndetin

0
267

Më shumë se gjysma e popullsisë në botë janë të prekur nga dehidratimi, që mund të shkaktojë probleme serioze për shëndetin. Në videon në vijim tregohet sesi mund të kuptoni nëse vuani nga dehidratimi ose jo.

Tërhiqeni pjesën e sipërme të lëkurës në njërën dore dhe nëse ajo mblidhet duke krijuar shumë vija dhe shkon në vend me pak vonesë, atëherë keni nevojë për më shumë ujë në organizmin tuaj.

Shenjat kryesore të një trupi të dehidratuar janë: Tharje e gojës, lodhje, ngjyrë e errët e urinës, tharje e lëkurës dhe humbje e elasticitetit të saj, të vjella, dhimbje koke, probleme me frymëmarrjen etj.

Sëmundjet që mund të shkaktojë dehidratimi: Kur mungon uji në organizëm, rritet sasia e toksinave. Pak më vonë, veshkat nisin që të mos i përpunojnë dhe të mos i nxjerrin nga organizmi. Një gjë e tillë shkakton infeksion të rrugëve urinare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here