Prokuroria e Prizrenit ngrit 10 aktakuza ndaj 12 personave

0
206

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar një (1) person, ka bërë pesë (5) kërkesa për caktim të paraburgimit kundër gjashtë (6) personave. Po ashtu, kjo prokurori ka ngritur dhjetë (10) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave, të dyshuar për kryerjen e veprave të ndryshme penale.

Ndalimet e personave me urdhër të prokurorit:
Prokuroria Themelore në Prizren,ka ndaluar një (1) person për veprën penale “Vjedhja e rëndë’’ nga neni 315 paragrafi 1 i KPK-së.

Kërkesat për caktimin e paraburgimit (apo masa tjera):
Prokuroria Themelore në Prizren, ka bërë pesë (5) kërkesa për caktim të paraburgimit kundër gjashtë (6) personave. Një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprën penale “Vrasja e rëndë” në tentativë nga neni 173 lidhur me nenin 28 të KPRK-së dhe ‘’Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve’’ nga neni 366 i KPRK-së dhe (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj dy (2) personave për veprën penale “Posedimi i paautorizuar i narkotikeve substancave psikotrope ose analoge” nga neni 269 lidhur me nenin 31 të i KPRK-së. Një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprën penale “Kanosja” nga neni 181 të KPRK-së, një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprat penale “Dhuna në familje” nga neni 248 dhe ‘’Sulmi’ ndaj personit zyrtar’’ nga neni 402 i KPRK-së, si dhe një (1) kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj një (1) personi për veprën penale “Dhuna në familje” nga neni 248 i KPRK-së.

Aktakuzat:
Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur dhjetë (10) aktakuza kundër dymbëdhjetë (12) personave, të dyshuar për kryerjen e veprave të ndryshme penale.
Një (1) aktakuzë kundër dy (2) personave, për veprën penale “Kalimi i paautorizuar i vendkalimeve kufitare ose i vijës kufitare” nga neni 140 i KPRK-së.
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Kanosja” nga neni 181 i KPRK-së.
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Fotografimi dhe incizimet tjera të paautorizuara” nga neni 202 i KPRK-së.
Dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave, për veprën penale “Dhuna në familje” nga neni 248 i KPRK-së.
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Tregtia e ndaluar” nga neni 299 i KPRK-së.
Dy (2) aktakuza kundër tre (3) personave, për veprën penale “Rrezikimi i trafikut publik” nga neni 370 i KPRK-së.
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Mospërfillja” nga neni 393 i KPRK-së.
Një (1) aktakuzë kundër një (1) personi, për veprën penale “Sulm ndaj personit zyrtar” nga neni 402 i KPRK-së.

Leave a Reply