Peeling kimik/ Cilat janë përfitimet e tij?

0
117

Nëse jeni shumë të padurueshëm për të pritur që retinoidet aktuale dhe medikamentet e akneve të hyjnë në fuqi, peeling është përgjigjja juaj!

Ato kthejnë qelizat e lëkurës dhe pastrojnë poret me një shpejtësi shumë më të madhe. Peeling-ët përbëhen nga agjentë të ndryshëm që kur aplikohen në lëkurën tuaj, nxisin eksfolimin e kontrolluar të qelizave të lëkurës, si dhe rrisin volumin e lëkurës (mbush lëkurën) dhe rrisin prodhimin e kolagjenit (kundër plakjes). Çfarë mund të jetë më mirë?!

Llojet e pilingut kimik dhe çfarë bëjnë ato?

*Peeling me acid salicilik:

Ky peeling është përgjithësisht i sigurt për të gjitha llojet e lëkurës dhe ka siklet minimale dhe kohë joproduktive pas aplikimit. Ai depërton në poret më mirë se acidet e tjera, kështu që është një zgjedhje e shkëlqyer për dikë me probleme kokëfortë të lëkurës.

Funksionon më së miri për:

  • Pikat e zeza
  • Njollat e diellit
  • Aknet
  • Linjat e holla të mimikës

*Peeling me acid glikolik:

Acidi glikolik përftohet nga kallami i sheqerit, rinovon lëkurën dhe i jep lëkurës shkëlqim natyral të përsosur. Është peeling perfekt për t’u bërë para çdo ngjarjeje për shkak të kohës minimale të pushimit dhe shkëlqimit të përsosur pas peel-it.

Funksionon më së miri për:

  • Aknet
  • Shenjat e errëta të akneve
  • Poret e bllokuara

*Jessner Peel:

Peeling Jessner është një kombinim i acidit salicilik 14%, acidit laktik 14% dhe resorcinolit 14% në alkool. Ky piling është i shpejtë, i lehtë dhe mund të aplikohet me acid trikloroacetik sipër për një trajtim më intensiv peeling.

Funksionon më së miri për:

  • Shenjat e errëta të akneve
  • Njollat e diellit

*ViPeel:

VIpeel është një piling i kombinuar që përmban acid trikloroacetik, retinoide, acid salicilik, fenol dhe vitaminë C. Prodhon peeling të lëkurës për rreth 1 javë pas trajtimit. Ky piling është i sigurt për të gjitha llojet e lëkurës dhe përgjithësisht tolerohet shumë mirë.

Funksionon më së miri për:

Aknet

Shenjat e akneve

Shenjat e Errëta

Linjat e holla të mimikës

Gjërat që duhet të dini përpara se të bëni një piling kimik

Ju duhet të njoftoni ofruesin tuaj nëse keni një histori të herpesit oral, në mënyrë që të mund të trajtoheni siç duhet përpara se të bëni një peeling.

Nuk duhet të bëni peeling nëse keni një kancer të lëkurës të patrajtuar në fytyrë.

Nëse keni psoriasis aktive ose ekzemë në fytyrë, nuk rekomandohet peeling.

Për piling më të thellë, duhet të njoftoni mjekun nëse keni një histori të shërimit të dobët ose keloideve.

Këto trajtime peeling nuk lejohen gjatë shtatzënisë ose gjidhënies.

Pas një pilingu, shmangia e diellit për të paktën 1-2 javë është thelbësore pasi qelizat e reja të lëkurës po formohen dhe po zëvendësojnë ato të vjetra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here