Noti në ujë të ftohtë redukton simptomat e menopauzës

0
106

Një studim i ri, i publikuar në Sage Journals, sugjeron se noti në ujë të ftohtë mund të jetë një zgjidhje efektive për uljen e simptomave të menopauzës.

Studimi përfshiu 1114 gra, nga të cilat 785 ishin në menopauzë, të cilat notuan në ujë të ftohtë për të vëzhguar ndikimin e kësaj aktiviteti në simptomat e menopauzës, shkruan Medical News, transmeton Gazeta Shneta.

Gjetjet e studimit treguan se:

– Rreth 47% e grave raportuan përmirësim në simptomat e ankthit.
– 34% raportuan përmirësim në ndryshimet e humorit.
– 31% gjetën se noti në ujë të ftohtë ndihmon në përmirësimin e humorit.
– 30% gjetën ndezje të reduktuara të nxehtësisë.

Shumica e grave të përfshira në studim thanë se noti në ujë të ftohtë ishte një mënyrë e efektshme për të lehtësuar stresin dhe ankthin e tyre. Në fakt, disa prej tyre përshkruan notin si një mjet shërues dhe një lehtësim i menjëhershëm i simptomave të menopauzës.

Ekspertët e shëndetit vërejnë se aktivitetet në ujë të ftohtë kanë një efekt të rëndësishëm në uljen e ankthit, duke shërbyer si një formë e ushtrimeve që kërkojnë fokus dhe përqëndrim. Në këtë mënyrë, noti në ujë të ftohtë ofron një alternativë tërheqëse për gratë në menopauzë për të menaxhuar simptomat e tyre.

Megjithatë, disa ekspertë theksojnë se ndërkohë që gjetjet e studimit janë inkurajuese, është e rëndësishme të kuptohet se pjesëmarrësit e studimit ishin gra që tashmë notonin në ujë të ftohtë dhe mund të kishin një perceptim të përparuar për përfitimet e aktivitetit në ujë të ftohtë. Pra, nevojiten më shumë hulumtime për të kuptuar plotësisht ndikimin e notit në ujë të ftohtë në simptomat e menopauzës dhe për të cilët grupe të popullsisë ky trajtim mund të jetë më efektiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here