Shqipëri e mjera Shqipëri, njëherë të mori turku e tashti serbi

0
101

/Sot qe nga Durrsi,Shengjini e deri te gjiri i Lazërit jehonë kenga dhe muzika serbe/

Po e nisi këtë shkrim me disa vargje te poetit tonë Pashko Vasa në shënjë proteste për gjendjën ne te cilën sot u sollë Shqiperia.
“O moj Shqypni, e mjera Shqypni,
Kush te ka qitë me krye n’hi?
Ti ke pas kenë një zojë e randë,
Burrat e dheut të thirrshin nanë.
Por sot, Shqypni, pa m’thuej si je?
Po sikur lisi i rrxuem përdhe,
Si mal me borë, si fushë me lule
Ke pas qenë veshun, sot je me crule”.
Pashko Vasa.
Më se miri edhe sot pas një shekulli gjendjën e tashme ne Shqiperi e ilustrojnë vargjet e Pashko Vasa Shkodranit.Sot Shqiperia është katandisë keq politikisht,e mbushur me hajni,plaqkitje dhe korrupcion,nga as kush tjëtër pos nga vetë kreret e shtetit të cilët nuk po ua dine fundin pasurisë se vjedhur,kurse nga ana tjetër populli nga varferia po ikë jashtë Shqiperisë.

Sot Shqiperia e këtyre hajnave dhe plaqkitesve shtetëror po e ndryshon edhe politikën gjestrategjike të kethyer kah lidnja,kah pansllavizmi i cili është i njohur si vrastare dhe përqarëse e shqiptarveve.
Sot Shqiperia pa fije turpi ia ka kethyer shpinën vellazerve te vetë në Kosovë,qe as me sy nuk don me i pa,dhe është përqafuar me Serbin,me qetniket e Drazha Mihajloviqit të tipit Aleksandër Vuqit dhe Ivica Daçiq.
Sot Shqiperia lidhë mareveshje te turpshme antishqiptare me Serbin si njefar Mini Shengen”e tash I përkëthyer ne Ballkani i hapur,qe do te thotë e njejta gjë por me një petkë tjetër.Kjo strategji e rreshtimit te gabuar te Shqiperisë do sjellë depertimin e Serbisë,te kaluroi si të dojë ne tokat shqiptare qe dikuar as me luftë nuk ka mujt me i pushtu.Ngadal kjo te qonë deri të formimi i një Jugosllavije te re me Shqiperin mbrenda sajë qe dikuar as Enver Hoxha një gje te këtillë nuk e kishte pranu kur Tito donte ta gllaberonte Shqiperinë.
Sot asaj lirëshem Srebisë fshiste dhe çetnikeve serb u mundësohet të levizin nepër trojet arbenore duke i shfrytezuar asetet me te rëndësishme të Shqipërisë.

Kurse nga ana tjetër so Shqiperia I venë trerë dhe barijera vellazerve te vetë në Kosovë qe as me sy nuk don më i pa.
Është e pa qartë se pse futet një urrejtje e këtillë midis shqiptareve për haterë te Serbisë dhe Edi Ramës.Pse sot Shqiperia je jetë me e afërtë me Serbin se sa më Kosovën.Kjo është e tmershme,e mjerushme.
Oj Shqiperi,o e mjera Shqiperi ku je katandis kështu.Kah po e çojnë kështu,kah je tu shkuar.

Shkruan: Binak MAXHARRAJ

Leave a Reply