Karota lufton këto lloje të kancerit

0
489

Karotat përmbajnë beta-karoten. Studimet më herët kanë arritur në përfundimin se plotësimi i beta-karotenit mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të mushkërive.

Një meta-analizë e publikuar në vitin 2008 zbuloi se njerëzit që konsumojnë më shumë karota të një shumëllojshmëri të karotenoideve kishin një rrezik prej 21 për qind më të ulët të kancerit të mushkërive krahasuar me ata që nuk konsumonin.

Kanceri kolorektal

Konsumimi i më shumë beta-karotenit mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë, sipas studiuesve që testuan 893 persona në Japoni.

Leukemia

Një studim i vitit 2011 zbuloi se ekstrakti i lëngut të karotës mund të vriste qelizat e leukemisë dhe të pengonte përparimin e tyre.

Leave a Reply