Ja pse është e rëndësishme të bëni pushim nga rutina e kujdesit ndaj lëkurës

0
551

Disa mund të jenë mësuar për të marrë një pushim nga grimi. Por, kur bëhet fjalë për rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën, me të gjitha pastrimet, maskat për fytyrën dhe hidratuesit, përfitimet e mos përdorimit të tyre për një kohë mund të jenë më se të dukshme.

Ju mund të keni frikë se lëkura juaj nuk do të duket aq e freskët, ose se do të keni puçrra fytyre. Mos u shqetësoni – është vërtet e shëndetshme të lini lëkurën tuaj të marrë frymë dhe të pushojë, thotë Michelle Green, MD.

Bright Side ndau disa arsye pse është zgjedhje e mire ta lëmë fytyrën të pushoj:

LËKURA JUAJ DI SE SI TË KUJDESET PËR VETEN E SAJ

Pa produkte për kujdesin ndaj lëkurës, më shumë oksigjen do të jenë në gjendje të arrijnë në lëkurën tuaj, e cila do ta ndihmojë atë të rigjenerojë elastinën dhe kolagjenin.Lëkura jonë prodhon gjithashtu një substancë të quajtur sebum. Dhe ndërsa mund ta bëjë lëkurën tuaj të duket me vaj, ka edhe disa aspekte pozitive për të. Sebum vepron si një pengesë kundër mikroorganizmave dhe ndihmon për të mbajtur lëkurën tuaj të lagur. Kështu që është mirë ta lini lëkurën tuaj të bëjë punën e saj vetëm një herë në një kohë, pa pasur një shtresë shtesë të disa produkteve mbi të.

NJË PUSHIM NË RUTINËN E KUJDESIT NDAJ LËKURËS NUK ËSHTË I MIRË PËR TË GJITHË

Mund të jetë veçanërisht e mirë të bëni një pushim nga rutina juaj për kujdesin e lëkurës nëse keni vërejtur acarim nga disa produkte për lëkurën, ose nëse nuk dini çfarë saktësisht po shkakton acarimin. Mund të ndihmojë të ndaloni përdorimin e të gjitha produkteve tuaja dhe më pas të filloni t’i shtoni ato përsëri një nga një, thotë Morgan Rabach, MD. Megjithëse ajo thekson se është akoma e rëndësishme të lani fytyrën tuaj në mëngjes dhe gjatë natës për ta mbajtur të pastër.

Sidoqoftë, për ata që kanë akne, do të ishte më mirë që thjesht të vazhdojnë rutinën e tyre, përndryshe poret e tyre mund të bllokohen shumë. Njerëzit me kushte të caktuara të lëkurës, si ekzema dhe lëkura e dobët, duhet gjithashtu të shmangin pushimin e rutinës.

Megjithëse është mirë të dini se nëse kaloni një ditë ose dy, nuk mund të ketë arsye për të frikësuar, sepse lëkura juaj nuk do të veprojë domosdoshmërisht. Ky pushim është më i përshtatshëm për njerëzit me lëkurë të hollë dhe të ndjeshme, e cila është e prirur për acarim.

EKZISTON EDHE NJË ASPEKT POZITIV I PUSHIMIT TË RUTINËS SË KUJDESIT NDAJ LËKURËS

Kur e kaloni rutinën tuaj të bukurisë disa herë, ose edhe nëse përdorni sasi më të vogla të produktit për disa ditë, ajo do të zgjasë më gjatë, dhe do të shpenzoni më pak para. Ndoshta edhe do të kuptoni që nuk keni vërtet nevojë të përdorni të gjitha produktet sesa keni, ose që mund t’i blini ato më rrallë. 

Leave a Reply