Simptoma e re e koronavirusit: Një shenjë në buzët tuaja duhet të jetë një alarm për të shkuar sa më shpejt te mjeku

0
560

Koronavirusi gjithnjë e me shume po pushton boten, ndërsa pandemia po arrin kulmin.

Sidoqoftë, pasi virusi është ende i ri dhe diçka po zbulohet çdo ditë, kështu që mjekët tani kanë paralajmëruar për një simptomë tjetër që mund të jetë një alarm për të vizituar mjekun tuaj dhe për ta vendosur veten në izolim.

Simptomat themelore të një koronavirusi janë kolla e thatë dhe ethet, dhe para temperaturës ndjen dridhje në gjoks dhe në shpinë. Kollitja e vazhdueshme është gjithashtu një simptomë serioze nëse kolliteni për më shumë se një orë ose keni dy deri në tre episode të kollës së thatë gjatë ditës. Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve thotë se edhe buzët blu janë gjithashtu një shenjë se duhet të kontaktoni mjekun tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo simptomë mund të ndodhë kur sëmundja përparon dhe ju filloni të përjetoni gulçim – paaftësi për të folur dhe një ndjenjë të mbytjes.

Leave a Reply