Mos i ndani miqtë e Kosovës, sepse do të na duhen përsëri

Në kohën e betejave të brendshme politike, brutale, të pandershme, të pamoralshme dhe të rrezikshme, politikanët në Kosovë po shkaktojnë ndasi edhe...

Po na trembin me “vëllavrasje” që të harrohen marrëveshjet e nënshkruara e të panënshkruara

"Mos shiko se ç'tha, po shikoje kush e tha", thote fjala e urte ! Kjo puna e "vellavrasjes" eshte hapur sa per...

Betejat mund të fitohen me “zemer”, ama lufta fitohet veç me “mendje”! (Apel miqësor...

Me 82 vota kundër Qeverisë aktuale në një Parlament prej 120 vende, që është shumicë absolute, VV-sja do të duhej t’i vë...

Rolet gjinore në familje

Famija është njësia bazë e shoqërisë. Gjithçka fillon në familje dhe transmetohet në shoqëri. Në mungesë të saj nuk do te kishte...

Shoqata kulturore shqiptare “12 qershori” në Austri bën jehonë të madhe në diasporë

Znj, Rolanda Limani e lindur në Gjakovë tani jeton dhe vepron në Austri merret edhe me shumë aktivitete kulturore ,themeluese e Shoqates...

Pasojat e rënjes së qeverisë!

Si zakonisht, para rrëzimit të një qeverie beteja politike në Kuvend bëhet mes partive në pushtet dhe atyre opozitare. Mirëpo, kësaj radhe...

Vendimi i Qeverisë për ndihmën financiare duhet të i përfshijë edhe Avokatët

Pasi që jemi në një situatë të padëshiruar pandemie, e shfaqur nga korona virusi një prej pasojave që ka lënë dhe ende...

Kosovë, një ushtrim i pandershëm demokracie

Në mbrëmje vonë, më 25 mars, Kuvendi i Kosovës votoi me më shumë se dy të tretat në mbështetje të mocionit të...

Ku mbetën veteranët?

Të dashur miq, asnjëherë nuk kam reaguar për kategorinë më përbuzur në Kosovë e që janë veteranet. Ndonëse qeveritë ndërrohen njëra pas...

Plani për ndarje të Kosovës, është e ditur që nuk “banon” në Amerikë por...

Administrate Trump (që ka më së paku 4/5 adresa konsultuese vendimarrëse) natyrisht, që ska asnjë Plan e asnjē Marreveshje (ndoshta me shkrim)...