Virusi Sars – Cov 2 dhe mbyllja e herepasëhershme me pasoja të rënda psiqike!

Fjalë popullore; ajo ç’farë shihet dhe ndëgjohet, kallauz nuk don.Jo të gjithë qytetarët, mund të menagjojnë stresin e krijuar gjatë mbylljes.

Personat me COVID-19 – Më shumë gjasa të zhvillojnë depresion, ankth dhe çrregullime kognitive

Megjithëse studiuesit ende po punojnë për të kuptuar saktësisht se si koronavirusi i ri ndikon, jo vetëm në mendje por edhe në...

Përmbyllja e dialogut me Serbinë, jetik për Kosovën!

Pas një rrugëtimi të gjatë maratonik 10 vjeçar, i ka ardhur koha e përfundimit dialogut me Serbinë! Të gjithëve na janë të...

Gjuhën e urrejtjes në jetën publike, e krijojnë frustrimi dhe komplekset për protagonizëm

Kohëve të fundit, përveç politikanëve, moderatorëve, e pedagogëve të shndrruar në (b)analist, edhe ca gazetarë bashk me ca klerik fetar, janë bërë...

Ramazani (i dytë) në kohë pandemie është edhe një sprovë sociale, për ta ridëshmuar...

Ramazani, në fakt shikuar me dioptrinë fetare; është një muaj i bekuar që midis tjerash na bënë të reflektojmē si peshën ashtu...

Institucionet e reja me mentalitet të vjetër!

Vetë fjala demokraci (demo-popull dhe kraci-rend) nënkupton qeverisjen nga një shumicë e njerëzve që ushtrojnë sovranitetin drejtëpërdrejtë përmes referendumit apo në mënyrë...

KB ”Ponte Prizreni”, bindshëm po prin si lider në Superligën e Basketbollit kosovar

Sipas formës aktuale që e posedon në Basketboll, PRIZRENI, po e krenon qytetin tonë të lashtë, antik, historik, kulturor.

Atdheu

Atdhe është toka ku mi njeh hapatËshtë vendi që kur eci më buzëqesh dhe mali.Këtu ku Dielli ka tjetër mirësi,Nuk ma djegë...

Me i mbrojtë politikanët me veprime të njejta, apo …?!

Pse me i’u dal krah dhe me i mbrojtë?Nepotizmi, nepotizmi punësimet familjare, gojën plot “drejtësi” e tash pak ma zi me ardhjen...

Kosova dhe Shqipëria, duhet ta rrisin “bastin” e shpërblimeve publike, për gazetari profesionale

(Gazetari i guximshëm e profesional është sikurse ushtaraku patriot)Mendoj që në rast se dëshirojmê ta rrisim patriotizmin shtetërorë, dosido do na duhet...