Mos na e çani bythën se nuk po gjykohet Ushtria Çlirimtare e Kosovës!

Ushtri e lavdishme në një mjedis të palavdishëm : Rezistenca dhe qëndresa e shqiptarëve asnjëherë nuk u ndërpre , që nga aneksimi...

Precedenti pozitiv i Gjykatës Kushtetuese dhe disiplinimi i politikës

Periudha pas mocionin të mosbesimit dhe shkarkimi i qeverisë Kurti, krijoi shqetësim filozofik mbi tendencat se kah po e orienton Albini LVV...

Heroi, Gjergj Kastrioti -Skënderbeu, është figura e themeleve të Kombit Shqiptarë!

Marin Barleti në vepren e tij, vazhdimisht thekson anën kombëtare, kështu që Skënderbeu nuk është vetëm një hero madhështor, por edhe shpëtimtar...

A po shkojnë partitë drejt profilizimit politik!?

Rrëzimi i 'qeverisë së shpresës' dhe 'formimi i qeverisë e së keqës',... gjegjësisht përafrimi në distancë  i LVV-së me PDK-në në njërën...

LVV e PDK, Kryeministrin Hoti ta dërgojnë në shtëpi

Ndonëse marrveshja e djeshme ne Shtepinë e Bardhë ne SHBA, marrveshje kjo që nga kryeministri Avdullah Hoti ishte cilësuar si historike e...

S’ka dialog pa udhëheqësit politik të dalur nga UÇK-ja

Për shkak të njëmendësisë politike të kësajë qeverie karshi rrjedhave dhe veprimeve të fundit politike, Kosova po rrëshqet drejt vitit 2011, kur...

Pasojat e rënjes së qeverisë!

Si zakonisht, para rrëzimit të një qeverie beteja politike në Kuvend bëhet mes partive në pushtet dhe atyre opozitare. Mirëpo, kësaj radhe...

Hykmete Bajrami mos luaj me paratë e të varfërve

Është hedhur në media një lajm që ministrja Hykmete Bajrami, ajo që dy muaj ishte minstre e arsimit, ndërsa ca muaj të...

Biznesi i dasmave në Kosovë po del të jetë alfa e omega e çarkut...

Biznesi i dasmave në Kosovë po del të jetë alfa e omega e çarkut ekonomik në vend e cila hiç më...

Pluhuri në rrugë po ngulfat qytetarët e Kosovës

Gjeneratat më të vjetra, por edhe ata të cilët e kanë jetuar një pjesë të jetës në periudhën e paraluftës e mbajnë...