Kosova vetëm me 2 milion banor kufizon lëvizjen me letërnjoftime ndërsa Turqia mbi 80...

Pak ditë mëparë qeveria e Republikës së Kosovës, nëpëmjet masave administrative-teknike vendosi masa të reja kufizuese, për qarkullimin dhe lëvizjen e qytetarëve...

Kafiteritë duan t’i hapin e xhamitë jo!

Po e përcjellim me vëmendje ndërrimin e masava nga Qeveria e Republikës së Kosovës, të cilat janë të ndara në tre faza,...

Opinionet e shkruara pa fotografi, nxitëse dhe me huti!

A mundemi t’iu besojmë, shkrimeve-opinioneve, pa fotograf dhe atyre që fshehin identitetin?!Identiteti, konsiderohet si konceptim i vet individit dhe si shprehje e...

Çrregullimet e Spektrit të Autizmit

2 Prilli,është dita botërore dedikuar  sensibilizimit për Autizmin, prandaj le të shqyrtojmë pak më gjerësisht këtë spektër. Sot, sipas shumë statistikave matëse...

Humbja në substancë e Kursimeve të Trustit Pensional dukuri që do shqyrtuar

Jam shumë i vetëdijshëm se para sëmundjes së COVID-19 nuk ka asgjë kuptim dhe prioritare sot për t’u shqyrtuar.

Mësimi në distancë apo online dhe sfidat e përbashkëta të nxënësve, mësimdhënësve dhe prindërve...

Më shumë se 1.5 miliardë studentë dhe të rinj në të gjithë planetin janë prekur nga mbyllja e shkollave dhe universiteteve për...

Përdoruesit e substancave narkotike dhe virusi Covid-19

Personat që përdorin substanca narkotike përballen me të njëjtat rreziqe me ato të popullatës së përgjithshme dhe për këtë arsye profesjonistët duhet...

Babi nuk mërzitem pse dhe jetën për Liri, por pse nuk më përcolle nuse

Babi unë bija jote e vogël tanimë u rrita pa të takuar asnjëherë pa të pa dhe pa të përqafuar, me mungesën...

Të dashurosh

Të dashurosh është mrekulli e 9-të apo jo, sepse mrekulli e 8 është takimi yt me melekun që të bëri të ndihesh...

Adoleshenca, një fazë delikate e zhvillimit fizik dhe mendor të njeriut

Problematika e moshës adoleshente diskutohet pothuajse në të gjitha literaturat e Psikologjisë, madje në Evropë janë bërë edhe shumë hulumtime në lidhje...