Sfidoni inteligjencën tuaj në gjetjen e numrit që mungon, vetëm ata me IQ të lartë mund ta zgjidhin

0
153

Sfida e sotme është një kuiz që kërkon reflektim të thellë. Shikoni nga afër secilin numër në figurë. Pas kësaj, përpiquni të gjeni një lidhje të përsëritur mes tyre në mënyrë që të merrni me mend numrin që mungon. Është një sfidë e vështirë dhe vetëm ata me IQ të lartë mund ta zgjidhin.

Pra, a jeni ju një nga këta gjeni? Për ta vërtetuar, përpiquni të gjeni numrin që kërkoni në kohën më të shkurtër të mundshme.

Si bëhet?

Ju keni para jush një imazh që përmban një seri numrash. Qëllimi është të gjesh logjikën në këtë sekuencë numrash dhe të gjesh tjetrin.

Keni mjaft kohë për të gjetur përgjigjen e duhur. Por nëse keni një IQ të lartë, do ta bëni në sekonda.

Pse ta zgjidhni këtë enigmë?

Kuizet si kjo janë të shkëlqyera për stimulimin mendor. Ato ju detyrojnë të punoni në aftësitë tuaja njohëse dhe të mendoni në mënyrë kritike. Ato gjithashtu përmirësojnë aftësinë tuaj për të zgjidhur problemet e përditshme. Ju inkurajojnë të mendoni në mënyrë krijuese.

t1

Këtu është përgjigja e saktë

Numrat në foto janë zgjedhur vazhdimisht. Ka disa metoda për ta zgjidhur këtë, por mund të mendohet x si fuqia e y. Në këtë rast, x fillon në 2 dhe në rastin tjetër, do të marrë x + 1. Y, nga ana tjetër, alternohet midis 3 dhe 2.

Për të qenë më të qartë: 2³ = 8, 3² = 9, 4³ = 64, 5² = 25, …. e kështu me radhë. Duke ndjekur këtë rregull, me siguri do të zbuloni se përgjigjja që dëshironi është 7² = 49. A e keni gjetur këtë teknikë?

Leave a Reply