Nepërbisht e Leshan: Këto janë 6 fshatrat me emrat më interesant në Suharekë

0
104

Komuna e Suharekës shtrihet në jug të Kosovës, me një lartësi mbi detare me mesatare rreth 455 metra. Gjendet rreth 60 kilometra larg kryeqendrës së Kosovës, ndërsa është vetëm 20 minuta larg Prizrenit, shkruan Gazeta Metro.

Për nga rëndësia, Suhareka ka rëndësi të madhe kulturore, sportive, gjeografike por edhe ekonomike.

Një numër i madh i prodhuesve vendor dhe fabrikave gjenden në këtë qytezë.

Sipërfaqja e Suharekës është 361 kilometra katrorë dhe ka 40 fshatra.

Më poshtë Gazeta Metro ju sjellë emrat interesant të 6 fshatrave në këtë komunë:

1. Nepërbisht
2. Leshan
3. Stravuçina
4. Maçiteva
5. Popolan
6. Tërnje

Ndërkaq fshati më i madh i Suharekës është Mushtishti, më pas janë Studenqani, Grejkoci e kështu me radhë.

Leave a Reply