Në Itali bora deri në 30cm, problem për veturat që ndërruan gomat e dimrit!

0
62

Një reshje e borës së vonë mbetet në radar për disa zona të Italisë në këto dy ditë për shkak të kalimit të një sistemi me presion të ulët, transmeton IndeksOnline.

Environment Canada lëshoi ​​disa raporte të veçanta të motit të mërkurën që përsërisin se sasitë e borës mund të arrijnë ose të kalojnë 15 centimetra në rajonet e Estrie, Beauce, Quebec, Charlevoix dhe Matapedia Valley.

Sidoqoftë, 15 deri në 20 centimetra parashikohen në Rivière-du-Loup dhe Rimouski, në Bas-Saint-Laurent, ku bora do të fillojë të bjerë të mërkurën në mbrëmje dhe do të vazhdojë gjithë ditën e enjte. Agjencia federale paralajmëron se akumulimet totale mund të kalojnë edhe 30 centimetra dëborë në brendësi.

Meteorologët raportojnë se kjo borë mund ta bëjë rrjetin rrugor shumë të rrezikshëm në këto rajone dhe të shkaktojë ngadalësime të ndjeshme, veçanërisht pasi që një numër i madh automobilistësh tashmë kanë hequr gomat e dimrit nga automjetet e tyre.

Leave a Reply