Gjashtë shkaqet e zakonshme të dhimbjes së shpinës

0
593

Një nga sëmundjet më të zakonshme me të cilat përballen njerëzit është dhimbja e shpinës dhe shumica e njerëzve e përjetojnë këtë të paktën një herë në jetën e tyre.

Arsyeja është se ka shumë shkaqe të zakonshme që mund të shkaktojnë këtë dhe zgjidhje të thjeshta për ta trajtuar këtë, shkruan Alternative Medicine.

Qëndroni ulur një kohë të gjatë:

Nëse jeni ulur për 7-8 orë çdo ditë pa lëvizur shumë, atëherë do të thotë se nuk merrni shumë aktivitet fizik të nevojshëm dhe nëse sjellja juaj nuk është e duhur, atëherë kjo mund të jetë fajtori që qëndron pas dhimbjes së shpinës e cila nuk mund të eleminohet pa lëvizur.

Ju duhet të lëvizni sa më shumë që rrjedha e gjakut të rritet drejt muskujve tuaj të shpinës që do të ndihmojnë në lehtësimin e ngurtësisë.

Injoroni bazën muskulore:

Nuk po ju kërkojmë që të punoni për të arritur një pako gjashtëkëndore, me kuptimin thelbësor, muskujt tuaj të legenit, shpinës duhet të jenë të fortë që mbështesin lëvizjen tuaj dhe zvogëlojnë shanset të shfaqjes së dhimbjes së shpinës.

Jeni të stresuar emocionalisht:

Luftimi me stresin emocional jo vetëm që merr një dëm në shëndetin tuaj mendor, por gjithashtu shkakton shqetësim fizik.

Shumë njerëz në depresion janë njohur që vuajnë nga dhimbjet e shpinës.

Në fakt, studimet kanë sugjeruar që njerëzit me depresion kanë katër herë më shumë të ngjarë të vuajnë nga dhimbjet e shpinës.

Zgjidhja për këtë çështje është mjekimi i duhur së bashku me anti-depresivët dhe gjithashtu ushtrime për përmirësimin e humorit si meditimi dhe joga që do të ndihmojnë në lehtësimin e stresit i cili do të zvogëlojë shfaqjen e dhimbjeve të shpinës.

Konsumoni duhan:

Pirja e duhanit nuk shkakton vetëm çështje të mushkërive, por ndikon në shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Kur pini duhan nikotina kufizon qarkullimin e gjakut në rruazat dhe disqet të cilat mund të shkaktojnë plakjen e tyre dhe prishjen lehtë.

Nikotina gjithashtu ndërhyn në aftësinë e trupit për të thithur kalcium që mund të çojë në osteoporozë e cila mund të shkaktojë probleme të shpinës.

E vetmja zgjidhje e lehtë për këtë është që të hiqni dorë nga duhani.

Takat e larta:

Veshja e takave të larta për zgjatje të gjata nuk rekomandohet, por gjithashtu mund të jenë çështje kur mbështetja e harkut nuk është e duhur dhe përdorimi i vazhdueshëm i këpucëve të tilla mund të shkaktojë dhimbje në gju dhe këmbë.

Bleni një palë këpucë që ju përshtaten siç duhet dhe mbështesin harqet tuaja të qetë dhe provoni të përdorni atë palë këpucë shumicën e kohës për të shmangur ndonjë siklet fizik.

Flini në stomakun tuaj:

Pozicioni juaj i gjumit gjithashtu mund të jetë një arsye për dhimbjen e shpinës sikur qëndrimi në të cilin flini shkakton tendosje në shpinë, atëherë mund të shkaktojë dhimbje prapa.

Ndërsa të gjitha teknikat e lartpërmendura mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjes së shpinës, por nëse ende nuk jeni në gjendje të arrini lehtësim të plotë, atëherë duhet të merrni një trajtim ndërhyrjeje dhimbjeje që mund të ndihmojë në eliminimin e dhimbjes së shpinës. 

Leave a Reply