Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të shëruar sëmundjet e zemrës (FOTO)

0
578

Kalimi në një gjen të kancerit mund të jetë çelësi për shërimin e sëmundjeve të zemrës, thonë shkencëtarët e Kembrixhit.

Shkencëtarët e Kembrixhit e bënë zbulimin ndërsa kishin për detyrë një mision të veçantë për të zbuluar se si të fiknin një gjen që lejon përhapjen e kancerit.

Por ata kuptuan se gjenet mund të ndihmojnë indet e zemrës për të riparuar veten e tij.

Duke e bërë gjenin e kancerit tepër aktiv dhe funksional në zemrat e minjve, kjo shkaktoi rigjenerimin e qelizave të zemrës.

Mjekët sugjerojnë se gjetjet mund të ndihmojnë zemrën për tu përmirësuar, edhe pas një sulmi në zemër, raporton Metro.

Autorja e studimit kryesor Dr Catherine Wilson, një studiuese në Universitetin e Kembrixhit, tha: “Kjo është me të vërtetë emocionuese sepse shkencëtarët janë përpjekur të bëjnë që qelizat e zemrës të shumohen për një kohë të gjatë”.

Për dallim nga shumë organe të tjera në trup, zemra e rritur nuk mund të rigjenerohet vetë, kështu që këto qeliza nuk zëvendësohen kurrë.

Humbja e tyre zvogëlon forcën e zemrës dhe shkakton formimin e mbresës, dështimin e zemrës dhe përfundimisht vdekjen.

Cikli qelizor, përmes të cilit qelizat bëjnë kopje të vetvetes, kontrollohet fort në qelizat e gjitarëve.

Kanceri zhvillohet kur qelizat fillojnë të përsëriten vetë në mënyrë të pakontrollueshme, dhe gjeni Myc luan një rol kryesor në proces.

Leave a Reply