Gjarpri nuk ecën vetëm

0
378

Vendi po hyn në një fazë të re të krizës politike të një testi të paprecedentë për stabilitet qytetar në kohë të pandemisë.

1.

Hashim Thaçi, në cilësinë e presidentit të vendit dhe mbajtësit të nofkës “Gjarpri”, mblodhi për konsultë lidhur me zgjidhjen e krizës politike të krijuar pas votimit të mosbesimit ndaj Qeverisë së Kosovës më 25 mars përfaqësuesit e partive parlamentare të përfaqësuara në Kuvendin e Kosovës.

Këtë mbledhje e thirri pasi i shkroi kryeministrit në detyrë dhe kryetarit të subjektit fitues në zgjedhje, Albin Kurti, se “me keqardhje konstatoj se me veprimet tuaja nuk e keni shfrytëzuar të drejtën e propozimit të kandidatit të ri për ta formuar qeverinë, në pajtim me Vendimin e KQZ-së për certifikim të rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të parakohshme për Kuvendin e Kosovës”. Në letër paralajmëroi mbajtjen e këtij takimi konsultativ me përfaqësuesit e partive, duke u bazuar në nenin 95 të Kushtetutës së vendit.

Pasi që zhvilloi suksesshëm anketimin e përfaqësuesve se a janë për të mbajtur zgjedhje të parakohshme apo për të formuar qeveri nga kjo përbërje e Parlamentit, Thaçi interpretoi se për formimin e një qeverie të re janë 91 deputetë të Kuvendit aktual dhe se do t’ia japë mandatin partisë, e cila dëshmon se mund ta formojë qeverinë e re dhe të marrë vota të mjaftueshme për të.

Në dalje prej mbledhjes, prononcimi më i dëgjuar ishte ai i kryetarit të LDK-së, i cili foli si person në krye të subjektit që do ta formojë së shpejti qeverinë e re.

Artikullin e plotë mund ta lexoni në gazetën Koha Ditore.

Shkruan: Veton SURROI

Leave a Reply