Edicioni i 32 i Festivalit “Hasi Jehon” mbahet me 25, 26 dhe 27 nëntor

0
88

Të enjten me 25 nëntor në Shtëpinë e Kulturës në Gjonaj të Hasit nis Festivali Folklorik “Hasi Jehon 2021”. Edicioni i 32 i Festivalit nis me Ekspozitën e prodhimeve të bukës ndërsa festivalin e hap mikpritësi ShKA “Malësori”.

Në skenë pas “Malësorit” parakalojnë ShKA të pjesëmarrëse dhe këngëtarë folklorik. Festivali zgjatë tri netë dhe në natën e tretë finale nga juria profesionale ndahen çmimet tradicionale të Festivalit “Hasi Jehon”.

25. 11. 2021 (dita e parë)

Ekspozitat e prodhimit te bukës – ora 17.oo

Hapja solemne  dhe fillimi i festivalit – ora 18.oo

 1. SHKA Malësori”- Gjonaj
 2. Kengetarja: Shyhrete Osmanollaj
 3. Ans. “ Ceta e Profeteve” – Krumë – Has
 4. Shoqata (gr.polifonik) “Shpati”
 5. SHKA “Bresana” – Bresane
 6. Kengetari: Masar Sinani

26. 11. 2021 (dita e dytë)

 1. AKV  “Anamorava”- Viti
 2. SHKA “ Maja e Kranflit” – Vuthaj (Mali i Zi)
 3. AKV   “ Decani ” – Decan
 4. SHKA “ Tingujt e Vendlindjes” – Stagove – Kacanik
 5. Qendra Arti “ Isuf Myzyri ” Elbasan
 6. Dueti: Hamit Kastrati dhe Klevi Gaxha

27.11 2021 (dita e tretë)

 1. SHKA “ Bajram Curri ” – Prishtine
 2. SHKA “ Jahi Hasani “ Cegran – Gostivar
 3. AKV   “ Hajvalia “ – Hajvali
 4. Kengetarja: Vlore Duraku
 5. SHKA “ Drita e Dervenit “ – Saraj – Shkup
 6. Këngëtarja: Fatime Kalimashi
 7. AKV  “ Bajram Shabani ” – Kumanove
 8. SHKA “Malësori”( permbyllja)

Leave a Reply