Mos u frikësoni nga shiritat e kuq në Kosovë

0
102

Shiritat e kuq simbolizojnë̈ lirinë̈ e fjalës dhe mendimin e lire.Ne SHBA qytetarët atje festojnë̈ ketë̈ ditë duke vendos shirita ne pemë,sheshe qytete dhe gjithandej.

Ndërkohë̈ ngjyra e kuqe simbolizon edhe dashurinë.Po ashtu ngjyrës se kuqe i këndojnë edhe këngë po ashtu flamuri kombëtar përbehet me shumë nga kjo ngjyrë dhe simbolet të tjera kombëtarë.
Me ç’rast askush ne vend nuk mund ta ndaloj lirinë e fjalës dhe mendimin e lire me premise të se kaluares stalinist e komunist.Ndonëse është luftuar dhe derdh gjak ne vend e rajon e deri ne SHBA për ketë vlerë universalë.

Prandaj ajo që do të  duhej të frikësohet qytetari ne vend është mungesa e perspektivës si pasoj e krimit,korupsioni,nepotizmit,zhvatjes dhe e plaçkitjes se shtetit.Nga drejtësia e korruptuar shëndetësia e degraduar e deri të zbrazja e vendit dhe asesi nga shiritat e kuq.

Shkruan: Hysni GASHI

Leave a Reply