LVV e PDK, Kryeministrin Hoti ta dërgojnë në shtëpi

0
72

Ndonëse marrveshja e djeshme ne Shtepinë e Bardhë ne SHBA, marrveshje kjo që nga kryeministri Avdullah Hoti ishte cilësuar si historike e premtuar se ne Shtepinë Bardhë ne SHBA, delegacioni kosovar shkon përball atij serb për njohje të Kosovës nga Serbia dhe nuk do nënshkruaj asgjë ne dëm të shtetit dhe të qytetarëve të saj. Gjë që ne fakt ndodhi e kundërta e saj.

Ndodhi e kundërta pasi që me ketë marrveshje të nenshkruar nga kryeministri z.Hotit nuk ka njohje nga Serbia,madje edhe për një vit suspendohet ne aplikimin e antarsimit në mekanizmat nderkombëtar.

  • Nga kjo marrveshje Serbia përfitoj arterjen me të rendesishme që kishte endrruar ky shtet,daljen ne Adriatik.

-Nga kjo marrveshje Serbia përfitoj Mini Schengen Jugosllavinë e Re që e defaktorizon edhe ketë pak ekonomi që ka shteti i Kosovës.

  • Nga kjo marrveshje Serbia përfitoj Ujmani 50% resurs ky që është Alfa dhe Omega e shtetsise se Kosovës dhe qytetarëve të saj.

-Nga kjo marrveshje Serbia përfitoj mbrojtje të veçant edhe me shumë që kishte të kishave ortodokse e marrveshje të tjëra që janë ne favor të shtetit të Serbisë e ne dëm të shtetit të Kosovës.

Prandaj që nga nesër LW e PDK,dy këto parti,të kërkoj mocion mosbesimi,kryeministrin z.Hoti ta dërgoj ne shtepi dhe ta mbaj përgjegjes për marrveshje të dëmshme që i solli Kosovës.

Shkruan: Hysni GASHI

Leave a Reply