Edhe liria personale duhet të ketë kufi

0
244

Është e vërtetë që sot jetojmë në liri, por jo edhe ta keqperdorim atë. Fakti i dhembshëm i lajmeve të vdekjeve po na i dëmton mendjet tona të shëndosha të trupave që e vlersojmë çdo sekondë dhe frymëmarrje të jetës tonë. Unë si vajzë e re së pari fajësoj vetëm dhe shkofësha në djallë nëse dalë nga shtëpia e armatosur në bel, e me qëllim që t’ia marrë jetën dikujt që aspakë nuk kam të drejtë. Pastaj afër atijë fajit tim le të digjet edhe mospërkushtimi i familjes time, që asnjëherë nuk ma kontrolluan qantën, dhe veshjët e mia. E di që nërvozohesha , por më mirë të përballëshim me atë nervoz 5 minutësh sesa tani të më mbuloni fellë metëra në tokë.

Sot mendjët më të zgjuara dhe sytë katër janë që t’i bësh padrejtësi apo ta trathërosh gruan,familjën apo edhe shokun sesa t’i dalësh Zot atyre, e aq të lehtë e kan që me 4 plumba ta humbasin familjën dhe vetën e tyre për 2 minuta.

Të jetosh i LIRË nuk është aq sa mendon ti, liri nuk është të marrësh jetë por të falësh.

Njerzit e mi të dashtun mos t’i lejojmë që disa mendje të djallëzuara të na bëjnë të mendojm se është aq e lehtë ta vrasësh familjen apo shoqërin tënde , le ti mposhtim ata me dashuri dhe vlerësim mes nesh.

Dashuria është zgjidhja e problemeve dhe jo plumbi.

Shkruan: Albiona SADIKU

Leave a Reply