Nga 15 prilli vetëm 1 person ka të drejtë deri në 1 orë e gjysmë t’i kryej nevojat familjare

0
528

Grupi punues i udhëhequr nga MSH në një konferencë për media kanë prezantuar  masat e marra në lidhje me vendimet që do të hyn në fuqi për parandalimin e përhapjes së virusit korona, transmeton Indeksonline.

“Mbrëmë u konfirmuan 79 raste të reja, dhe këto ditë të vështira përkundër një pjesë e rekomandimeve apo për shkak të motit të mirë, kemi parë që ato s’janë respektu sa duhet.

Pas kësaj situate, me romandimin e IKSHPK-së, për shkak të situatës së krijuar dhe pas shfaqjes se rastve të fundit.

MSH pas diskutimeve të gjatë me ministra, ekspertë në bashkëpunim me kryetarët e komunave, mori vendimin që përfshin masa të reja.

Sot është jetike që këto masa që do të hyn fuqi në 15 të këtij muaji në ora 06:00 të zbatohen me pikëprimëri.

Organet përkatëse do të përkujdesn për t’u zbatu deri në pikën e fundit, mund të duken rigoroze, por mund të bëhet vonë.

Me gjithatë nësë të gjithë bashkëpunojmë, instucionet me qytetarët ato do të mbesin në fuqi për një periudhë sa më të shkurtë, kjo varet nga të gjithë.

Vendimi:

15 prill ora 06:00 ndalohen personat  fizik të jashtë banesave, shtëpisë. Përveç mbi 16 vjeç një person nga familja ka të drejtë deri në një orë e gjysmë në ditë të dalim për t’i kryer nevojat.

S’lejohet shoqërim nga askush, vetëm në rast që janë shoqërues familjar a asistent personal i personave me aftësi të kufizuar”, tha ministri i shëndetësisë, Arben Vitia./Indeksonline

Leave a Reply