Ja pse rrudhen gishtat në ujë

0
190

Trupi ynë ka një ekuilibër perfekt me natyrën që e rrethen. Evolucioni ka përsosur gjithëka. Por kur disa karakteristika ndryshojnë duhet të shqetësohemi.

Një ndryshim është ndryshimi që pëson lëkura kur qëndron ne qëndrojmë në ujë, gjë që shkakton rrudhje të çuditshme të gishtave. Por pse ndodh kjo?

Përthithja e ujit shkakton enjtje të shtresat e sipërme të lëkurës. Nervat çlirojnë ngarkesë elektrike dhe enët e gjakut ngushtohen ndjeshëm duke i tërhequr kapilarët e gjakut dhe duke krijuar rrudhje të lëkurës. Nuk ka asgjë për t’u shqetësuar pasi gjithçka shkon në vendin e duhur përsëri. Por nëse gishtat tuaj rrudhen pa pasur kontakt me ujin duhet të shkoni te mjeku pasi janë shenja të mundshme të diabetit ose teroides.

Leave a Reply