Efekti i lëngut të qepës kundër rënies së flokëve (RECETA)

0
33

Qepa dhe hudhra mund të jenë ushiqmet që më së shutmi eleminoni nga dieta juaj ushqimore, por sikur të njihnit më mirë vetitë e tyre kuruese, jemi të sigurtë që do të ndryshonit mendim.

Nëse jeni në rradhët e njerëzve që këto të fundit nuk ju shijojnë atëherë përfitoni prej tyre nga përdorimet e jashtme pasi efekti është i njëjtë. Studimet kanë zbuluar se lëngu i qepës përdoret kundra rënies së flokëve dhe trajton problemet që lidhen me zbokthin dhe infeksionet e lëkurës së kokës.

Kjo gjë nuk është një zbulim i ri pasi studime të shumta kanë mbështetu këtë fakt, e para tyre kanë qenë gjyshet tona që rekomandonin lëngun e qepës për flokë të shëndetshme.

Receta dhe përgatitja:

Grini një kokërr qepë në mikser dhe më pas shtypni tulin e qepës në një kullesë të vogël në mënyrë që të merrni vetëm lëngun. Shtoni 2 lugë gjelle mjaltë dhe mund të shtoni sipas dëshirës disa piak vaj aromatik. Mund të lyeni flokët 3 herë në javë ti mbani disa minuta ose orë sipas mundësisë e më shpëlajini normalisht.

Leave a Reply