Si të kujdeseni për thonjtë e foshnjës tuaj pa e dëmtuar atë

0
32
Foto: Ilustrim

Një nga ankthet më të zakonshme të një nëne të re është prerja e thonjve të foshnjës. Dhe stresi më i madh është që të mos e lëndojmë atë. Mbi të gjitha, lëvizja e një foshnje mund të çojë në dëmtime.

Prandaj, koha më e mirë për të bërë trajtimin është kur fëmija është në gjumë ose menjëherë pas larjes, kur thonjtë e fëmijës tuaj janë ende të butë.

Sigurohuni që keni mjaft dritë në dhomë për të parë saktësisht se çfarë po bëni. Në të njëjtën kohë, përdorni një palë gërshërë posaçërisht për foshnjat dhe përdorni për gishtat e vegjël, ndërsa sigurohuni që dora juaj është e qëndrueshme. Së pari mund të prisni thonjtë drejt dhe më pas me një skedar për të zbutur skajet e ashpra.

Nëse vendosni të shkurtoni thonjtë e foshnjës tuaj kur ai është zgjuar, kërkoni dikë që ta mbajë ndërsa ju kujdeseni për gjymtyrët e tij. Në këtë mënyrë ai do të jetë në gjendje të kontrollojë lëvizjet e tij ose ta shpërqendrojë atë në mënyrë që foshnja të mos bëjë një lëvizje të papritur dhe ju aksidentalisht ta lëndoni atë.

Disa prindër hanë thonjtë e foshnjës në formë, por kjo është e gabuar sepse në këtë mënyrë ju po futni mikrobe nga goja juaj në gishtat e foshnjës. Mund ta dëmtoni edhe me dhëmbë.

Nëse lëndoj njërin nga gishtat e tij, si mund ta ndaloj gjakderdhjen?

E vërteta është se kjo u ndodh shumë prindërve. Thjesht shpëlajeni prerjen nën ujë të ftohtë, pastaj mbështillni një ind rreth gishtit të foshnjës tuaj dhe mbajeni me pak presion. Gjakderdhja zakonisht ndalet në disa minuta. Është më mirë të mos vendosni një fashë në gishtin e foshnjës, pasi ka të ngjarë të vendosni gishtin në gojën e tij dhe madje mund të çojë në mbytje. Gjithashtu, mjekët nuk rekomandojnë përdorimin e një produkti të lëngshëm tek foshnjat ose fëmijët e vegjël, sepse ata do ta thithin atë vazhdimisht. Nëse fëmija juaj ka një plagë dhe gjakderdhja nuk ndalet, vizitoni një mjek.

Leave a Reply