Çamëri, e tanë Kosova është me ty

0
176

Të jesh pjesë në karvanin maratonik të organizuar nga një njeri i cili është rritur e edukuar në një familje bujare , mikpritëse e patriotike siç është , ing . Nexhmi Muçiqi , themelues i Shoqatës “ÇAMËRIA” në Republiken e Kosovës dhe president i saj është vlerë e them me plotë shpirt e zemer.

Nga viti 2016-të , kur ne e themeluam në Kosovë Shoqatën “ÇAMËRIA”, me presidentin e saj , z . Muçiqin , unë zëvendësi i ti dhe sekretari permanent ,prof.dr.z.Mustafë Haziri e kishte këtë thënje,e thoshte në çdo tubim, manifestim apo edhe në organizime të shumta sesione shkencore që u bënë për Çamërinë me profesor universitar e intelektual të lëmive të ndryeshme si në Prishtinë,Tiranë,Shkup e Konispol : “ÇAMËRIA I THËRRET BIJT DHE BIJAT E VETA
Pas një organizimi maratonik që po e bënë presidenti Muçiqi për të marr pjesë me dat 16.04.2021 në një takim të përbaahkët me miqët dhe simpatizantët e PDIU-së së bashku me kryesin e Shoqatës “ÇAMËRIA”të Republikës së Kosovës.
Dua ta them këtë sepse e ndjej obligim si i gjithë populli i ARBËRIT që ka obligim , presidenti i Shoqatës , ing.Nexhmi Muçiqi e thotë, këta emra duhet të jenë pjesë përbërse e Kuvendit të Shqipërisë, sepae pos që këta janë çamë jehon zëri i tyre anë e këndë botes demokratike , sepse tani çështja e Çamërisë është bërë pjesë e diskutimeve në tavolinat e shteteve mike tonave demokratike

Përkrahje të plot kanë nga ne :-
Zotit Shpetim Idrizit
Znj. Mesila Doda
Znj. Lumturi Hasa
Zotit. Nystret Avdulla
Zotit. Florian Tahiri
Zotit. Gzim Ademaj
Andajë ju ftojmë të gjithë miqëve nga qarku i Tiranës dhe jo vetëm që të na bashkoheni në këtë rrugtim të shenjët,
Shoqata Çamëria Kosovë, Besonë në kandidatët e PDIU-së dhe në kryetarin z. Shpetim Idrizin, dhe e ndjejmë obligim që ti mbështesim, që ti kemi përfaqësuesit legjitim në kuvendin e Shqipëris, aty ku zëri i Çamërisë nuk u ndëgjua tash e 4 vite, dhe se jemi të bindur se po nuk ju ndihmuam njerzëve tanë që të hyjnë në kuvendë, zëri i Çamërisë jo që nuk do të ndëgjohet, por edhe do të na e zhdukin edhe nga Fjalori ynë,
ÇAMËRIA I THRRET BIJT DHE BIJAT E VETA, që me 25 prill të gjumojë Emëri ÇAMËRI.
Çamëri, Kosova është me ju!

Shkruan: Aziz BYTYÇI

Leave a Reply