Mashtroi se vuante nga kanceri për t’i ‘rr.jepur’ milionat, 42 vjeçares i ndodh gjëma

0

Një grua që mashtroi një organizatë bamirëse, duke pretenduar se kishte kancer duke përdorur certefikatat e rreme të diplomave pune u ndëshkua me b.urg.

Patricia Robertshaw, 42 vjeç, përdorte dokumente mashtruese për të marrë rolin e saj në Yorkshire Cancer Research, në Harrowgate, ku ka punuar si menaxher i ngjarjeve. Ajo më pas gënjeu për gjendjen e saj shendetësore dhe mori tre muaj pagesë duke pretenduar se eshte e semure dhe po i nënshtrohet radioterapisë, transmeton Shqipëria Ime.

Falë këtij mashtrimi 42 vjeçarja fitonte rreth 10 mijë pound në vit. Ajo kishte 2 vite që genjente dhe së bashku me të gjitha ndihmat e saj të bamirësisë ajo arriti një shumë të grumbulluar vetëm prej mashtrimit përgjatë 2 viteve në 86 mijë pound.

Gruaja u kap ‘mat’ nga qendrat shkencore mejkësore ku u vërtetua që ajo mashtronte dhe çdo dokument ishte fals, kjo e dërgoi gruan mashtruese të përfundonte në 4 vite e 5 muaj heqje lirie.

Shqipëria Ime