Në Spitalin e Prizrenit po trajtohen 139 pacientë me COVID-19

0
29

1043 pacientë me Covid po trajtohen në klinikat Covid në QKUK dhe spitalet e përgjithshme, raporton Gazeta Blic.

64 pacientë janë duke marrë trajtim intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore.

Njoftimi i plotë:

1043 pacientë në trajtim nga COVID-19
69 pacientë më pak, krahasuar me ditën e djeshme, janë duke u trjatuar në klinikat COVID-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithme.

Bazuar në raportin e punës së datës 10 shtator, 2021, në kuadër të ShSKUK-së, në trajtim janë 1043 pacientë të shtrirë për trajtim nga COVID-19.
64 pacientë janë duke marrë trajtim intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në klinikat COVID-19, të QKUK-së, në trajtim janë 377 pacientë, 38 më pak se ditën e kaluar. Nga numri i tyre, 372 të konfirmuar me COVID-19, 328 me okisgjeno-terapi.
Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 666 pacientë, 31 më pak se një ditë më parë. Prej numrit të përgjitshshëm, 553 të konfirmuar me COVID-19 pozitivë dhe 534 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme
Klinika Infektive, 92 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 94 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 67 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 82 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 26 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 13 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë
Spitali i Prizrenit, 139 pacientë
Spitali i Gjakovës, 79 pacientë
Spitali i Pejës, 192 pacientë
Spitali i Gjilanit, 96 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 27 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 62 pacientë
Spitali i Ferizajt, 71 pacientë.

Leave a Reply