Ministri Çeku i reagon zyrtarit të Qeverisë së Serbisë për trashëgiminë kulturore në Kosovë

0
23

Zyrtarët serbë vazhdimisht propagandojnë se në Kosovë po sulmohen kishat ortodokse serbe nga shqiptarët dhe se këto sulme janë me motive fetare.

Një të tillë e ka bërë edhe Petar Petkoviq, drejtor i të ashtuquajturës Zyre për Kosovën në qeverinë e Serbisë, duke akuzuar institucionet e Kosovës se nuk po lejojnë rindërtimin e objekteve të trashëgimisë kulturore serbe.

Ai pretendon se në Kosovë janë shkatërruar 135 kisha dhe manastire që nga pas lufta e vitit 1999, transmeton Telegrafi.

Leave a Reply