Përse i duhen Serbisë gjithë këto “karrike për t’u ulur”?

0
718

“Karrika”, e lekëve evropian që i duhet për ta fuqizuar natyrën integruese dhe frymëzuese të qytetarisë sē Serbisë (që “peshon” 200 milion € që i merr nga Evropa);

“Karrika”, e absorbimit dhe e “thithjes” masive tē projekteve kineze (për rrugën e mëndafshët, që pretendohet të”peshon” miliarada euro) dhe;

“Karrika”, e demokracisē amerikane që asaj e shërben vetëm përkohësisht e ekskluzivisht pēr ta ushqyer “shpresën”e rikthimit nē (“djepin”) Kosovë;

“Karrika” e armatimit rus, që asaj i shërben në ruajtjen e frymës sē orthodoksisë dhe të supremacionit ushtarak dhe gjeostrategjik në rajonin e Ballkanit Perëndimor);

“Karrika”, e pozicionimit si kinse vend i pavarur dhe neutral, shkaku i ruajtjes së statusit dhe rëndësisë së saj në gjeopolitikën kontinentale dhe ate globale.

Shkruan: Fadil MALOKU

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e 04 Online

Leave a Reply