Tregimet “Lutjet e mbrëmjes” të Anton Pashkut

Libri me tregime "Lutjet e Mbrëmjes" i Anton Pashkut, përbëhet me tregime nga një tematikë e larmishme, ku përmes këtyre tregimeve, Pashku...

Ndryshimi në Kosovë, vjen vetëm kur fillojmë ta duam më shumë shtetin se sa...

Koha në të cilën po bashkëjetojmë, pra në një demokraci akoma të brishtë dhe të pa konsoliduar sa dhe si duhet në...

Kosova ‘spo zbrazet vetëm shkaku i krimit e korrupsionit, po edhe dezorjentimit social!

Një studimi i yni (në Shoqaten e Sociologëve) mbi SHKAQET E MIGRIMIT (lexo: arratisjen!) të rinjve kosovar, ka resultuar,se përveç arsyeve të:...

Me zgjedhje drejt krizave të reja politike!

Pa lindjen e një alternative të re politike, zgjedhjet nuk do të jenë zgjidhje e krizes politike në vend, për shkak se...

Intelegjenca Emocionale dhe rëndësia e saj në jetën tonë

Do ta filloj këtë artikull me diçka që më pëlqen ta referoj te Sfida e Aristotelit i cili thotë kështu: “Të gjithë...

Rezistenca joviolente e Ibrahim Rugovês, ishte më shumë taktikë e konzervimit se sa strategji...

Skolastikës së rezistencës paqësore, si koncept strategjik, i cili u ngulit në vetëdijën kolektive shqiptare në mënyrë meteorike shkaku i ekonomizmit të...

Për një ndryshim substancial e jo artificial!

Ndryshimi i pritur një kohë të gjatë në Kosovë, duhet të vjen jo si rezultat i trazirave dhe përmbysjeve si shkak i...

Në një vend me papunësi e varfëri kaq të madhe, edhe liria (që dikush...

Varfëria, sikurse skllavëria dhe aparteidi, s’është as me formë e as me përmbajte e origjinë natyrore. Ajo, parasëgjithash edhe si dukuri e...

Zgjedhjet e jashtëzakonshme do të provokojnë zgjedhje të tjera të jashtëzakonshme

Gjykata Speciale Raciste e rrëzoi presidentin, ajo edhe do ta zgjedhë presidentin tjetër:  Kosova është në krizë të thellë, tash edhe për...

Pakoja e dytë e rimëkëmbjes ekonomike domosdoshmëri për fillim vitin 2021

Nevojat dhe kërkesat e qytetarëve për ndihmë nga shteti nuk kanë të ndalur. Pakoja fiskale aktuale e cila u miratua në parlament...