Çrregullimet e Spektrit të Autizmit

2 Prilli,është dita botërore dedikuar  sensibilizimit për Autizmin, prandaj le të shqyrtojmë pak më gjerësisht këtë spektër. Sot, sipas shumë statistikave matëse...

Me 6 tetor 2019 qytetari vendosi

Ndonëse qeveria e PANI-it ku kryeministër i saj ishte Ramush Haradinaj porse me shumë vendoste presidenti Hashim Thaçi dhe kryetari i PDK-se...

Humbja në substancë e Kursimeve të Trustit Pensional dukuri që do shqyrtuar

Jam shumë i vetëdijshëm se para sëmundjes së COVID-19 nuk ka asgjë kuptim dhe prioritare sot për t’u shqyrtuar.

Ulni armët e vëllavrasjes!

Pas shkarkimit të 'Qeverisë Kurti' në Kuvendin e Kosovës, të gjitha partitë duhet të respektojnë rregullat e lojes demokratike. Siq dihet, sipas...

Mos i ndani miqtë e Kosovës, sepse do të na duhen përsëri

Në kohën e betejave të brendshme politike, brutale, të pandershme, të pamoralshme dhe të rrezikshme, politikanët në Kosovë po shkaktojnë ndasi edhe...

Po na trembin me “vëllavrasje” që të harrohen marrëveshjet e nënshkruara e të panënshkruara

"Mos shiko se ç'tha, po shikoje kush e tha", thote fjala e urte ! Kjo puna e "vellavrasjes" eshte hapur sa per...

Betejat mund të fitohen me “zemer”, ama lufta fitohet veç me “mendje”! (Apel miqësor...

Me 82 vota kundër Qeverisë aktuale në një Parlament prej 120 vende, që është shumicë absolute, VV-sja do të duhej t’i vë...

Rolet gjinore në familje

Famija është njësia bazë e shoqërisë. Gjithçka fillon në familje dhe transmetohet në shoqëri. Në mungesë të saj nuk do te kishte...

Shoqata kulturore shqiptare “12 qershori” në Austri bën jehonë të madhe në diasporë

Znj, Rolanda Limani e lindur në Gjakovë tani jeton dhe vepron në Austri merret edhe me shumë aktivitete kulturore ,themeluese e Shoqates...

Pasojat e rënjes së qeverisë!

Si zakonisht, para rrëzimit të një qeverie beteja politike në Kuvend bëhet mes partive në pushtet dhe atyre opozitare. Mirëpo, kësaj radhe...