Ali Ahmeti: Do t’i heqim kufijtë siç i ka hequr Evropa

0
193

Sot në Kompleksin Memorial në fshatin Sopot, ku në masakrën e vitit 1944 humbën jetën 64 shqiptarë të këtij fshati, Ali Ahmeti tha se kufijtë me Shqipërinë dhe Kosovën do të bien dhe bashkimi do të jetë në Evropë bashkë me popujt e tjerë.

Ai theksoi se shqiptarët nuk i kanë borxh askujt të mbeten të strukur dhe të izoluar.

“Ne kufijtë do t’i heqim siç i ka hequr Evropa. Sepse borxh kërrikujt nuk i kemi, që ne të rrimë të izoluar dhe të strukur. Ne të ardhmen e kemi në Evropë. Shqiptarët i heqin kufijtë me anëtarësimin e tyre në Evropë, ashtu siç jemi ne NATO bashkë me Shqipërinë dhe nesër me Kosovën. Për mua nuk është arritje e madhe se do të bëhet kufiri një kahesh, për mua arritja më e madhe është kufijtë të hiqen, sepse rënia e kufijve është ardhmëria e popujve dhe liria e popujve.”- tha Ahmeti./Tetova sot

Leave a Reply