Zbuloni se si pijet e ftohta ju dëmtojnë shëndetin!

0
357

1. I gjithë ai sheqer shtesë

Trupi ynë ka nevojë për sheqer për të ushqyer veten dhe për të kryer funksionet e tij. Por sheqeri shtesë që konsumoni përmes pijeve të ftohta shkakton një rritje të nivelit të sheqerit në gjak. Nëse e vazhdoni këtë, trupi juaj do të bëhet rezistent ndaj insulinës, e cila është përgjegjëse për t’u treguar qelizave tuaja se si të përdorin sheqerin. Rezistenca ndaj insulinës çon në diabetin e tipit 2.

2. Pijet e ftohta mund t’ju shëndoshin

Pijet e ftohta shkaktojnë obezitet. Ato janë të ngjeshura me kalori. Ndryshe nga ushqimet e ngurta, pijet joalkoolike nuk ju bëjnë të ndiheni të ngopur. Për shkak se nuk ulet shumë në stomak, pijet e ftohta nuk do t’ju shtyjnë të reduktoni vaktin tuaj të ardhshëm. Kështu që përfundoni duke konsumuar një numër të madh kalorish. Kaloritë e tepërta kthehen në yndyrna dhe me një grumbullim gradual të yndyrave, do të bëheni obezë.

3. Mëlçia juaj është nën sulm

Me pije të gazuara e të ftohta, ju po futni shumë fruktozë, një lloj sheqeri në gjakun tuaj. Qelizat tuaja mund të metabolizojnë glukozën, llojin tjetër të sheqerit, por është vetëm mëlçia që mund të shpërbëjë fruktozën. Pra, nëse ka shumë prej tij në sistemin tuaj, do të bëhet shumë taktik për mëlçinë. Kjo është kur mëlçia fillon të shndërrojë fruktozën e tepërt në yndyrna.

Leave a Reply