A duhet të hanë foshnjat akullore?

0
420

Me ditët e ngrohta, nevoja për t’u freskuar rritet dhe akullorja është padyshim një nga mënyrat më të mira dhe më të shijshme për ta bërë këtë. Temperaturat e larta nuk janë të këndshme as për foshnjat. Ndaj, shumë prindër u japin atyre akullore duke menduar se nuk mund të jetë e dëmshme për ta.

Megjithatë, dhënia e akullores për një fëmijë shkel një nga rregullat më të rëndësishme kur bëhet fjalë për të ushqyer një foshnjë: gjithçka që prodhohet në një fabrikë nuk është ushqim i mirë për fëmijën. Ky është veçanërisht rasti kur bëhet fjalë për ushqimin e destinuar rreptësisht për të rriturit.

Sa më shumë sheqer, kripë ose yndyrë të ketë një produkt, aq më lart renditet në listën e ushqimeve që duhet të shmangni në dietën tuaj dhe veçanërisht në dietën e foshnjës. Shumë akullore përmbajnë edhe substanca që nuk janë aspak të destinuara për foshnjat, siç është shurupi me fruktozë.

Krahas sasisë së madhe të sheqerit, që e përsërisim se nuk rekomandohet as për të rriturit, problematike është edhe temperatura e akullores. Është thjesht shumë ftohtë për të ngrënë foshnjat, sado që e shijojnë shijen e saj. Ju mund t’i bëni akullore vetë në kushte shtëpie.

– 250 gr manaferra sipas dëshirës tuaj
– 250 gr kos
– një lugë mjaltë (për fëmijët mbi një vjeç)

Thjesht përziejmë të gjithë përbërësit në një mikser dhe më pas i vendosim në frigorifer të ftohen.

Leave a Reply