Shenjat e problemeve që nuk duhet t’i injoroni në shtëpinë tuaj

0
195

Flisni me çdo pronar shtëpie dhe ata do t’ju thonë se kanë një listë të gjërave që duhet të bëjnë nëpër shtëpi, por që nuk janë domosdoshmërisht një përparësi.

Kjo mund të variojë nga rregullimi i një dere të zhurmshme dhe ri-lyerja e derës së përparme deri te vendosja e një rafti.

Këto nuk janë çështje serioze, por jo të gjithë artikujt e listës hyjnë në këtë kategori.

Më poshtë ua sjellim disa probleme, të cilave duhet t’u kushtoni vëmendje menjëherë nëse i dalloni në shtëpinë tuaj. Nëse nuk arrini të veproni shpejt, mund ta gjeni veten me një problem shumë më të madh për ta rregulluar.

Dyer jo-mbyllëse

Funksioni kryesor i dyerve është hapja dhe mbyllja në mënyrë efektive. Kur nuk arrijnë ta bëjnë këtë punë të vetme, është një shenjë mjaft e mirë që diçka nuk është në rregull, veçanërisht nëse dera ishte në gjendje të përmbushë detyrën e saj më parë, por sapo keni filluar të hasni probleme me mbylljen e dyerve, mund të ketë një problem me themelet e shtëpisë tuaj. Sado i vogël duket problemi, kjo mund të jetë një shenjë e një problemi shumë më të madh, prandaj sigurohuni që ta kontrolloni sa më shpejt që të jetë e mundur.

Dritat që dridhen

Energjia elektrike është një shpikje e mrekullueshme, por kur shkon keq, mund të jetë vdekjeprurëse. Për këtë arsye, nëse keni një dritë që dridhet, sigurohuni që ta merrni seriozisht. Hapi i parë është të kontrolloni llambën dhe të siguroheni që ajo nuk po arrin drejt fundit dhe se nuk është e lirë. Nëse nuk është ky rast, ka të ngjarë të keni një problem instalimesh elektrike. Parandaloni një zjarr dhe thirrni një elektricist për të diagnostikuar problemin dhe rregulluar atë shpejt.

Muret e lagura

Një nga problemet më të zakonshme me të cilat përballen pronarët e shtëpive është lagështia. Ajo vjen në shumë forma të ndryshme dhe ka shumë shenja të ndryshme, por disa lloje janë më serioze se të tjerët. Nëse keni myk të zi përreth dritareve, dyerve dhe kuzhinës ose banjës, ka të ngjarë të jetë kondensimi dhe mund të rregullohet duke hapur dritaret.

Nëse keni një mur të lagur, kjo është një shenjë e lagështisë depërtuese e cila mund të drejtohet drejt një problemi me muret, çatinë ose ulluqet tuaja. Çështja duhet të hetohet menjëherë për të parandaluar probleme të mëtejshme. /Telegrafi/

Leave a Reply