Divorci nuk është dështim, ndonjëherë ai nënkupton suksesin e martesës

0
144

Martesa është projektuar për të nxitur njerëzit të rriten. Nëse pasi provoni gjithçka, madje edhe terapinë në çift, zgjidhja është divorci, kjo asnjëherë nuk është shenjë e dështimit. Mbështetës të kësaj ideje janë psikologët të cilët janë ekspertë në marrëdhëniet martesore dhe propozojnë një vizion alternativ për atë që është konsideruar gjithmonë si fundi më i keq i një marrëdhënie mes dy njerëzve. Por të kuptuarit e arsyes së divorcit është çelësi për të kuptuar pse nuk duhet të shihet në mënyrë kaq negative.

Martesa bën që njerëzit të rriten. Ju sfidon, ju ekspozon egoizmin dhe papjekurinë dhe kjo është një gjë shumë e mirë. Ajo vazhdimisht do t’ju kërkojë të rriteni në një mënyrë që ju nuk e keni njohur më parë.

Shpesh një nga dy partnerët ose të dy, e kuptojnë në mënyrë dramatike se martesa nuk po i ndihmon ata për jetën që donin. Marrja e një vendimi për t’u divorcuar është shpesh një nga zgjedhjet më të mira. Është sinonim i rritjes, maturimit me kalimin e kohës, që çon në kërkimin e gjërave të ndryshme nga ato të fituara në një periudhë të mëparshme.

Shumë do të mendojnë se është e kotë të martohen nëse martesa në mënyrë të pashmangshme i çon në ndryshim: por vetë ky ndryshim është shumë vështirë të arrihet ndryshe. Për më tepër, thuhet se një ndryshim gjithmonë çon në divorc: ndryshimet mund ta forcojnë ose dobësojnë një çift, gjithçka është çështje afiniteti.

Pikërisht duke pranuar pashmangshmërinë e ndryshimit që i jep vetes në marrëdhënie: të kesh frikë nga sfidat me të cilat të përball martesa, nuk duhet të përballesh kurrë me dobësitë e veta.

Falimentimi nuk është divorci, por qëndrimi në një martesë që thith jetën dhe energjinë tuaj. Një çift nuk dështon në momentin kur vendos të shkurorëzohet, por kur shmang që të merret me situatën. Divorci nuk do të thotë falimentim, sepse çdo të marrëdhënie mëson diçka, madje edhe nevojën për të qenë në një marrëdhënie tjetër.

Bukuria e martesës është qëllimi për të qenë me një njeri përgjithmonë, por në të njëjtën kohë vetëdija se gjërat mund të ndryshojnë dhe në atë pikë të përbashkët. Sukses do të thotë të kuptosh se në jetë gjithçka që ndryshon vazhdimisht është e gjallë.

Leave a Reply