Shtatorja e Skënderbeut në Prizren, fitore e madhe për Kosovën

Problemi i monumentit të Gjergj Kastriotit, idea, stilizimi, realizimi i monumentit të Tij, ka zënë debatin kryesor në çarqet profesionale e intelektuale,...

Rimbursimi pa kriter i 10% të parave të tërhequra nga Fondi Pensional është diskriminues

Këto ditë është arritur një marrëveshje parimore që të votohet Projektligjit për Rimëkëmbje Ekonomike, pasi që koalicioni qeverisës është pajtuar që në...

PDK-ja para se të futet në qeverinë Hoti, ka nevojë të “karantinohet”, në mënyrë...

Kapitali social që zakonisht identifikohet me shkallën e besimit të qytetarit apo të masës kritike të besimit të po këtyre e qytetarëve...

Heshtni!

Juve që tash e 20 vite na keni vra, çdo andërr e çdo shpresë.Heshtni !Juve që nga ju, kemi frikë të ecim...

Njeriu sprovohet me shumë sfida në jetë, njëra ndër to është edhe aftësia e...

Të jetosh me pengesa fizike pa dyshim se është një vështirësi e madhe , sidomos në Kosovë kur të mohohën shumë të...

Partive oligarke e autokrate (të “luftës”) bashkë me ato kleptokrate e komuniste (të “paqes”),...

(Fitorja e VV në Llap dhe sidomos aktakuzat e ngritura ndaj ish ca komandantave nga Gjykata Speciale, janë dēshmia mē e mirë...

Humbja e Podujevës alarm i kuq për LDK-në!

Bazuar në politikën provinciale të zhvilluar viteve të fundit në Kosovë, për aq sa është i rëndësishëm Skenderaj për PDK-në, Deçani për...

Isë, ik ec, se nuk je mbetë as për shpi as për kojshi

Isë, shko ik, shporru Isë sepse je mbetë si një gerzhole në LDK, nuk vlenë për asgjë, nuk je as për shpi...

Identiteti gjinor dhe rolet seksuale

Pёrcaktimi seksual:Shumica e njerёzve do tё ishin tё njё mendjeje se ёshtё lehtё tё pёrcaktohet nёse njё person ёshtё mashkull ose femёr....

Heroi, Gjergj Kastrioti -Skënderbeu, është figura e themeleve të Kombit Shqiptarë!

Marin Barleti në vepren e tij, vazhdimisht thekson anën kombëtare, kështu që Skënderbeu nuk është vetëm një hero madhështor, por edhe shpëtimtar...