Nga data 1 deri më 7 nëntor zhvillohet aksioni vjeshtor për grumbullimin e mbeturinave të vëllimshme në Prizren

0
145

Sektori i Mjedisit dhe Menaxhimit të mbeturinave i komunës së Prizrenit ka njoftuar qytetarët se më datë 1-7 nëntor 2023 do të zhvillohet aksioni vjeshtor për grumbullimin e mbeturinave të vëllimshme.

Komuna e Prizrenit ka njoftuar se ky aksion bëhet pa pagesë, derisa, qytetarët duhet t’i vendosin mbeturinat para shtëpive të tyre, ndërsa amvisëritë e banimeve kolektive në pikën më të afërt të mbeturinave.

Aktiviteti i mbeturinave të vëllimshme zhvillohet duke u bazuar në disa faktorë:

– Komuna e Prizrenit sipas Rregullores Komunale dhe Ligjit në fuqi, i menaxhon mbeturinat komunale, ku për këtë arsye, komuna ka të kontraktuar kompanitë përmes tenderit për kryerjen e këtij shërbimi. Mbeturinat e vëllimshme nuk janë pjesë e këtij shërbimi dhe mbledhja e këtyre mbeturinave, kërkon shërbim te veçantë.

– Mbledhja e mbeturinave të vëllimshme bëhet vetëm dy herë në vit, prandaj, çdo sasi e këtyre mbeturinave e gjeneruar jashtë këtij intervali kohor shkakton pikë grumbullimi jo të kontrolluar, me pamje jo të mirë dhe mbi të gjitha një kosto të rritur të shpenzimit për shërbimin e tyre.

May be an image of text that says 'Mbledhja e mbeturinave të vëllimshme Sakupljanje obimnog otpada Hacimli atik toplamasi 1-7 NENTOR NOVEMBRA KASIM ME FLD AKSION VJESHTOR JESENJSKAAKCIJA/ SONBAHAR EYLEMİ SHERBIMI BeHeT VETëM DY HERE NẼ VIT USLUGA JE SAMO DVA PUTA GODIŠNJE BEZPLATNO BU HİZMET YILDA İKİ DEFA DÜZENLENİR VE HİZMET ÜCRETİ YOKTUR Sektori menaxhimıt tẽ mbeturinave Sektor za Upravljanje Otpadom Atık Yönetimi Sektörü 2023'

Leave a Reply