Ndaloni konsumimin e përditshëm të këtyre pijeve, nëse doni të shpëtoni nga rënia e flokëve!

0
486

Është krejtësisht normale të bien flokët çdo ditë.

Pra, shikimi i disa fijeve në krehër ose furçë flokësh nuk duhet të jetë shqetësues asnjëherë. Sipas ekspertëve të lëkurës dhe flokëve, është standarde që të gjithëve të na bien 50-100 qime nga koka çdo ditë, por nëse numri është më shumë, ka një problem të madh. Ekspertët e flokëve thonë se mangësitë ushqimore ose problemet hormonale mund t’i hollojnë flokët tuaj, duke çuar në rënien e flokëve, përveç çështjeve trashëgimore. Gjithashtu, ka disa arsye të tjera për rënien e flokëve duke përfshirë konsumimin e pijeve që rrezikojnë rënien e flokëve.

Këtu janë disa pije të zakonshme që mund të pini çdo ditë dhe dëmtojnë flokët tuaj:

Kafe

Shumica e njerëzve kërkojnë çaj dhe kafe gjëja e parë në mëngjes. Ndërsa mund t’ju japë një nxitje energjie, kafeja ndikon seriozisht në flokët tuaj. Sipas ekspertëve, kafeina mund të ngrejë nivelet tuaja të hekurit që mund të rezultojë në rënien e flokëve. Kafeja përmban rreth 4.6 përqind taninë, ndërsa çaji rreth 11.2 përqind taninë.

Alkooli

Pirja e tepërt e alkoolit shkakton mangësi ose keqpërthithje të lëndëve ushqyese kryesore në trup. Veçanërisht, mungesa e zinkut, bakrit ose proteinave mund të çojë në rënie të rëndë të flokëve. Shumica e njerëzve që pinë shumë nuk hanë një dietë të duhur dhe nuk do të ushqeheshin për shkak të dietës së dobët. Alkooli gjithashtu ndërhyn në mënyrën se si trupi përpunon dhe përdor ushqimin gjatë tretjes.

Pijet e gazuara

Cola Cola-t dhe pijet e gazuara janë kryesisht pije festive që mund t’i konsumoni herë pas here. Megjithatë, këto pije janë mjaft të dëmshme për shëndetin, sepse përmbajnë sheqer të tepërt që paraqet rrezik për shëndetin. Pijet e gazuara dhe kola janë gjithashtu jashtëzakonisht të dëmshme për flokët tuaj. Pijet e gazuara ndërveprojnë me insulinën në gjakun tuaj dhe e bëjnë atë më pak të përgjegjshëm ndaj sheqerit. Kjo çon në një rritje të sheqerit në qarkullimin tuaj të gjakut, i cili më vonë vazhdon të pengojë qarkullimin e gjakut dhe të ulë furnizimin me lëndë ushqyese në gjëndrat tuaja të flokëve; duke shkaktuar rënie të flokëve.

Qumështi

Produktet e qumështit konsiderohen gjithmonë si ushqim ushqyes për ruajtjen e shëndetit të flokëve. Por qumështi ka yndyrë që rrit nivelin e testosteronit në trupin tuaj. Sipas ekspertëve të flokëve, nivelet e larta të testosteronit në trup mund të çojnë në rënien e flokëve. Produktet e qumështit gjithashtu priren të rrisin problemin e rënies së flokëve nëse jeni tashmë të prirur ndaj çështjeve të lidhura me lëkurën si ekzema, psoriasis ose zbokthi.

Leave a Reply