Sekreti për lehtësimin e ulcerës në stomak, kura natyrale 70 vjeçare

0
99

Ulcerat janë plagë të hapura në pjesën e ezofagut, stomakut. Ata janë rrallë vdekjeprurës, por gjithnjë jashtëzakonisht të pakëndshëm dhe shumë të zakonshme. Siç thonë dhe mjekët, kjo gjendje “vret pak, por shqetëson shumë”.

11-14% e të gjithë burrave dhe 8-11% e grave do të zhvillojnë ulçera në një moment në jetën e tyre, por vetëm 1 person në 100,000 do të vdesë nga kjo gjendje. Personat e tjerë që kanë ulçer ka të ngjarë të përjetojnë dekada me simptoma krejtësisht të pakëndshme si:

Dhimbje barku

Të përzier

Të vjella

Urth dhe dhimbje gjoksi

Gjakderdhje (rrallë), karakterizohet në shumicën e rasteve me jashtëqitje të errët, gati të zezë

Lëngu i lakrës së freskët, i papërpunuar, është sekreti.

Po, funksionon dhe ky është një fakt i konfirmuar shkencërisht me pothuajse 70 vjet histori. Le të shohim nga afër.

Kthehu në 1949 Garnett Cheney, një mjek nga San Francisco botoi një artikull të shkëlqyeshëm me një titull që thotë të gjitha: “Shërimi i Shpejtë i Ulçerës  në Pacientët që Marrin Lëng nga Lakra e freskët”.

Lëngu i lakrës rregullon ulcerën në më pak se 7 ditë, ndërsa terapia konvencionale do të zgjasë më shumë, pa premtuar shërimin!

Studimi i Terapisë së Lëngut të Lakrave nga Garnett Cheney

Në një studim pilot, ishin përfshirë trembëdhjetë persona midis moshës 26 dhe 72 vjeç. Gjithsej u diagnostikuan me ulcera që mbanin një “krater” i cili ishte përcaktuar në një rreze X. Këto kratere ishin grupuar si të vegjël (me diametër nga 3 deri në 5 mm), të mesëm (6 deri në 8 mm) dhe të mëdhenj (9 deri në 21 mm).

Katër prej tyre ishin femra dhe nëntë ishin meshkuj

Pesë nga subjektet kishin një ulcerë gastrike

Shtatë prej tyre kishin një ulcerë duodenale

Një subjekt u diagnostikua me ulcerë gastrojejunale

Është  e rëndësishme të përmendet se studimi “nuk përjashtoi asnjë pacient që gjykonte se ulcera e tyre ishte shumë e keqe për t’u trajtuar nga ana mjekësore”.

Rezultatet: Subjektet u vëzhguan për pesë muaj rresht. Para dhe pas rrezeve X, si dhe analiza e studimit gastroskopike e pacientëve u mor parasysh. Ja se çfarë mund të konkludohet nga studimi mbi to:

11 nga 13 subjekte u paraqitën pa kratere në rrezet X pas një kursi prej 6-9 ditësh të terapisë. Kjo u konsiderua si “shërim i shpejtë”

Një nga subjektet që kishte një krater të madh të ulcerës shfaqi shenja kuruese në katërmbëdhjetë ditë. Një tjetër subjekti që kishte një ulcerë të madhe duodenale me deformim të kapakut duhej 23 ditë për t’u shëruar

Koha mesatare e shërimit për të gjitha rastet nën hetim është regjistruar të jetë 9 ditë.

Leave a Reply