Proteina me bazë bimore që ndriçon lëkurën

0
334

Ekspertët rekomandojnë që të konsumojmë proteina për të mirën e… lëkurës sonë.

Mjekia Naana Boakye shpjegon se proteinat si kolagjeni dhe elastina kontribuojnë në strukturën e duhur dhe funksionimin e mirë të lëkurës.

Prandaj, një burim alternativ proteinash gjatë ditës për përfitimet e mundshme shëndetësore të lëkurës dhe që rekomandohet nga dermatologët janë bajamet.

Ja përfitimet nga konsumimi i tyre

Janë një burim i pasur proteinash

Është burim i antioksidantëve si vitamina E, që neutralizon radikalet e lira që dëmtojnë lëkurën

Disa kërkime vlerësojnë se ngrënia e bajameve mbron nga rrezatimi UVB i diellit, një shkak kryesor i dëmtimit të lëkurës nga radikalet e lira që mund të rrisë rrezikun e kancerit të lëkurës. Megjithatë nuk e zëvendëson kremin e diellit.

Ka një efekt të dobishëm edhe në barrierën e lëkurës, duke e mbrojtur nga mikroorganizmat.

Leave a Reply