UÇK-ja lindi nga populli liridashës i saj dhe u përkrah fuqishëm, pronar i saj është vetëm populli dhe asesi partitë politike

0
787

Nuk është hera e parë se grupe të caktuara UÇK-në tentojnë ta privatizojnë ne parti politike. Mirëpo UÇK-ja ishte e popullit dhe e shejtë, sepse ne ballë të saj ishte Adem Jashari, ndonëse historia vendore dhe ajo ndërkombëtare nuk njeh një sakrificë të tillë dhe si produkt i luftës se drejtë dhe çlirimtare e mbeshtetur nga NATO, jemi të lirë e të pavarur dhe kapitulli i saj është përmbyll me sukses para dy dekadave.

Megjithatë,çdo tentative tjëtër,qoftë nga pozita,qoftë nga opozita,për ta privatizuar ne pronsi partiake e për beteja të tyre politike e për pushte,është e pa pranushme dhe me se shumti e dëmton atë.

E pa pranushme është edhe për disa krerë të shoqatave të cilët ishin dhe janë ne shërbim të partive e jo të veteranëve.E për me tëpër nuk mund ta privatizojnë ata të cilët e keqpërdoren ushtarin e lirisë për pushtet dhe e plaçkiten deri ne palc dhe i barazuan me një liste të njëjtë me atë të ciët ishin ne shërbim të ish sistemit dhe të cilët e shanin mundin tonë,ndërkaqsot po të njejtit shesin moral patriotik nëpër studio televizive,portale e fesbuke.

Prandaj UÇK-ja,veteranët e saj janë të popullit dhe jo të partive politike dhe nëse vërtetë nuk keni mundsi qoftë pozita,qoftë opozita e që unë them se kanë mundsi që t’ju ndihmononi të paktën mos i këqpërdorni dhe instrumentalizoni për beteja partiake e për pushtet.

Shkruan: Hysni GASHI – Ish ushtar i UÇK-së

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e 04 Online

Leave a Reply