Snapchat tani në dispozicion edhe në ueb

0
354

Snapchat më në fund po vjen në ueb pas më shumë se një dekade si një aplikacion celular.

Pas më shumë se një dekade si një shërbim vetëm për celular, Snapchat po vjen në desktopin tuaj.

Snap, aplikacioni popullor të fotografive dhe mesazheve, tha të hënën se po debuton Snapchat për Web, duke i lejuar përdoruesit të dërgojnë mesazhe dhe të bëjnë video thirrje në kontaktet e tyre nga kompjuterët e tyre.

Është një zhvillim i rëndësishëm për një kompani që u rrit duke synuar përdoruesit e rinj me një shërbim viral të ndarjes së fotografive për telefonat e tyre, ndërsa ofron pak më shumë se një faqe uljeje për faqen e saj të internetit. Duke lëvizur në desktop, Snap mund të jetë duke pranuar se përdoruesit e tij janë rritur dhe shumë prej tyre tani janë duke punuar në ekranet e mëdhenj në shtëpi ose në zyrë.

Versioni i ri desktop i Snapchat fillimisht do të jetë i disponueshëm vetëm për përdoruesit Australianë dhe Zelandën e Re, përveç abonentëve të Snapchat+ në SHBA, MB dhe Kanada. Snap lançoi Snapchat+ në qershor, duke i lejuar përdoruesit të paguajnë 3,99 dollarë në muaj për veçori më të avancuara, si ndryshimi i stilit të ikonës së aplikacionit të tyre dhe shikimi se kush e ka parë përmbajtjen e tyre.

Oferta në ueb do të jetë një version më i zhveshur i aplikacionit celular, duke u fokusuar kryesisht në veçorinë e mesazheve të aplikacionit në krahasim me funksionin e tij Stories.

Ashtu si aplikacioni kryesor Snap, mesazhet do të zhduken pas 24 orësh dhe çdo përdorues i Snaps që shikon nga kompjuterët e tyre desktop do të fshihet menjëherë pas shikimit.

Përfundimisht, Snap thotë se do të sjellë më shumë veçori të aplikacionit në versionin e desktopit, duke përfshirë aftësinë që përdoruesit të gjallërojnë thirrjet e tyre video me përdorimin e Lenteve. Aktualisht, njerëzit do të duhet të hyjnë në Snapchat për Web përmes shfletuesit Chrome, por kompania tha se së shpejti do të mbështesë shfletues të tjerë dhe mund të lëshojë një aplikacion desktopi në të ardhmen.

Snap është planifikuar të raportojë fitimet e tremujorit të dytë të enjten pas një gjysmë të parë të vështirë për kompaninë. Aksionet e Snap ranë me 43% në maj, një ditë pasi kompania tha se do të humbiste udhëzimet e saj dhe janë ulur mbi 70% këtë vit.

Analistët do të përqendrohen veçanërisht në rezultatet e Snap, sepse kompania është e para nga prodhuesit kryesorë të aplikacioneve të mbështetura nga reklamat që raporton fitimet këtë periudhë. Shumë reklamues janë rrëmbyer në shpenzimet e tyre pasi inflacioni ka kaluar nëpër ekonomi.

“Që kur lëshuam udhëzimet më 21 prill 2022, mjedisi makroekonomik është përkeqësuar më tej dhe më shpejt se sa ishte parashikuar,” tha Snap në maj.

Leave a Reply