Greva në arsim nuk ka fitues por humbës

0
456

Arsimi dhe mësimdhënsit janë shtylla e shtetit dhe e kombit.
Ndonsë greva ne arsim ishte e paralajmruar me kohë me kërkesë 100 euro derisa të ishte zgjidh ligji i pagave të mësimdhënësve dhe me pastaj edhe kishte ndodh greva për një muaj.

Mirëpo të gjithë jemi dëshmitarë ndodhi siç ndodhi ne anën tjëtër, qeveria Kurti i kishte realizu 50% e këkkesave të sindikalisteve dhe kishte deklaru se ligji i pagave tanimë është me afër se kurrë ne finish.

Megjithatë kishte edhe deklarata nga sindikalistët e qeveritarët të pa matura e të pa menduar mirë që nuk i kontribonin situates ne të cilën ishte arsimi dhe veçse i kontribonin vazhdimit të greves.

Një gjë të gjithë do të duhej ta dimë se:”arsimi është shpirti i kombit dhe mësimdhënsit shtylla e kombit”!

Me ç’rast të gjithë ata ose ato që thonë se fitoj kryeministri Albin Kurti e humbi kryesindikalisti Rrahmani Jashari apo e kundërta nga ndërprerja e greves,mendoj se e kanë shumë gabim.

E kanë gabim,pasi që nuk ka fituës nga kjo greve,ndonëse ata që kanë hubur nga kjo greve janë nxënsit dhe tani që do të fitojnë nga ndërprerja e greves,janë pikrisht këta të fundit pra nxënsit.

Të njëjtën kohë qeveria do të duhej sa me parë ta pêrshpejtoj ligjin që mos të përseritet e njëjta situatë nga neglizhenca e ligjit të pagave të tyre.

Shkruan: Hysni GASHI

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e 04 Online

Leave a Reply