Acidi hialuronik dhe efekti i tij në lëkurë dhe flokë!

0
277

Acidi hialuronik dhe hidratimi janë bërë sinonime, por nëse e përdorni në mënyrë të gabuar, efekti është pikërisht i kundërt.

Acidi hialuronik është përbërësi i preferuar i të gjithëve për kujdesin e lëkurës dhe flokëve gjithashtu. Serumi i acidit hialuronik është në raft në çdo tualet. Megjithatë, ndonjëherë duket se acidi hialuronik mund të ketë efekt të kundërt nga ai i premtuar. Keqkuptimi më i zakonshëm për acidin hialuronik është se ai është gjithmonë i njëjtë si hidratimi.

Është e vërtetë që acidi hialuronik hidraton përkohësisht lëkurën, por nuk është për të gjithë një kurë afatgjatë. Gjithashtu, ka disa raste kur acidi hialuronik në fakt mund të ketë efekt të kundërt dhe të shkaktojë dehidrim. Nëse acidi hialuronik aplikohet me bollëk në lëkurën e thatë ose të dehidratuar dhe ajri rreth jush është i thatë, ai tërheq lagështi nga shtresat e brendshme të lëkurës.

Një produkt hidratues mund të “tërheqë” lagështinë nga pjesët më të thella të lëkurës dhe të ketë efekt të kundërt nga ai i dëshiruar. Ekspertët e lëkurës theksojnë gjithmonë se serumet e acidit hialuronik duhet të aplikohen në lëkurë të lagur. Në këtë mënyrë, acidi hialuronik ka ujë me të cilin lidhet dhe nuk duhet ta tërheqë nga brenda. Pra, fillimisht spërkatja ose esenca hidratuese dhe vetëm më pas serumi. Sapo acidi hialuronik bie në kontakt me ujin, ai e di se çfarë të bëjë dhe lëkura juaj do të ndihet jashtëzakonisht e hidratuar dhe do të duket e bukur.

Nuk është e nevojshme të përdorni produkte speciale. Ju thjesht mund ta pastroni fytyrën, ta fshini butësisht me një peshqir në mënyrë që të mos pikojë por të mbetet e lagësht dhe të aplikoni menjëherë serumin. Pas serumit ju duhet gjithmonë një hidratues. Nëse nuk përdoret së bashku me zbutës veçanërisht në mjedise të thata, acidi hialuronik shkakton humbjen e lagështirës nga lëkura.  Prandaj, duhet të përdoret së bashku me përbërës të tjerë të kujdesit për të arritur hidratim optimal. Acidi hialuronik është i shkëlqyer për rutinën e kujdesit në mëngjes dhe në mbrëmje, për sa kohë që nuk është në një përqendrim shumë të lartë.

Leave a Reply