Spondiliatroza, si të evitojmë dhimbjet

0
225

Çdo mëngjes duhet të bëni të paktën 15 minuta ushtrime për muskujt e qafës.

Duhet të bëni në darkë dush me temperaturë mesatare.
Duhet të evitoni stresin dhe dëgjimin e televizorit me zë të lartë.
Pirja e çajrave të ndryshëm, veçanërisht me mente, bën mirë për sëmundjen.
Ecja, shëtitjet pasditeve ndihmojnë për një gjumë më të mirë.

Zgjedhja e dyshekut, e jastëkut duhet të jetë e kujdesshme, në mënyrë që ato të përshtaten me masën e qafës.

Kurimi i sëmundjes ka për bazë kortizonin.
Për të hequr dhimbjen nuk duhet të pini asnjëherë paracetamol dhe aspirina.

/04 Online

Leave a Reply